Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Zorgmanagement

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Heb jij hart voor de gezondheidszorg en een passie voor organisatie en management? Ambieer jij een carrière als een kritisch denkende zorgmanager? Dan is de master Zorgmanagement zeker iets voor jou.


Wereldwijd staan zorgorganisaties voor tal van ingewikkelde uitdagingen die worden veroorzaakt door trends zoals vergrijzing en de verandering van leefstijl van mensen. Goed management is van cruciaal belang om deze en andere complexe problemen in de zorg adequaat op te kunnen lossen. De master Zorgmanagement is dé opleiding voor mensen die deze uitdaging aandurven.

In de master Zorgmanagement leer je om kennis van verschillende wetenschappelijke disciplines met praktische vaardigheden te combineren om tot oplossingen te komen voor de vaak complexe vraagstukken waarmee je als zorgmanager te maken krijgt. De zorgbehoefte van de patiënt staat daarin steeds centraal.

Jouw kennis van onder meer kwaliteit en veiligheid, strategisch management en financieel bestuur in de zorg en jouw kunde om oplossingen snel en soepel te implementeren in de praktijk maken jou een zeer gewilde kandidaat voor hogere beleids- en managementfuncties bij zorgorganisaties, consultancybedrijven en de overheid.

Het volledige onderwijsprogramma van de master Zorgmanagement omvat 60 ECTS.

Kosten

2018 Part-time Institutioneel € 11600 / jaar
2018 Part-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar
2019 Part-time Institutioneel € 5950 / jaar
2019 Part-time Wettelijk voorgeschreven € 2078 / jaar

admission

Of je wordt toegelaten tot de opleiding van je keuze, hangt af van het type bachelordiploma waarmee je je aanmeldt. Afhankelijk van je vooropleiding kunnen aanvullende eisen worden gesteld, zoals het volgen van een schakelprogramma. Eventuele verdere selectie vindt plaats aan de hand van opleidingsspecifieke criteria.

characteristics

* De gezondheidszorg is een dynamische wereld waarin je als manager vaak te maken krijgt met complexe vraagstukken.
* De aanpak van zulke vraagstukken vraagt om creatieve en flexibele professionals met een academisch denk- en werkniveau.
* Na afronding van de master ben jij optimaal voorbereid om als zorgmanager aan de slag te gaan.

curriculum

Het volledige onderwijsprogramma van de master Zorgmanagement omvat 60 ECTS. Alle studenten volgen 7 basisvakken van elk 5 ECTS. Daarnaast volg je 2 of meer keuzevakken met een totale omvang van minimaal 10 ECTS. Als afsluiting van de masteropleiding moet je een scriptie schrijven (15 ECTS).

instruction modes

In de master Zorgmanagement wordt veel gewerkt in werkgroepen. Aan de hand van concrete casussen worden theoretische concepten en managementprincipes in relatie gebracht met de praktijk. Je krijgt vaardigheidstraining op het gebied van leiderschap, onderhandelen, samenwerken, omgaan met belanghebbenden en zelfreflectie. Je sluit de master af met een afstudeerscriptie. De vakken worden op vrijdag gegeven.

job perspective

Met een afgeronde master in Zorgmanagement kun je in principe direct na het afstuderen van start in een leidinggevende positie in de gezondheidszorg. In de praktijk start je vaak eerst als assistent van een leidinggevende of als stafmedewerker. Al snel zul je in zwaardere posities terecht komen, waarbij de nadruk op leiderschap ligt. Met een master Zorgmanagement onderscheid je je van andere managers door de kennis die je hebt van primaire zorgprocessen en organisatorische processen.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 420