Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Climate & Management

De Haagse Hogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Een van de eerste toonaangevende duurzaamheidsexperts in een vakgebied met toekomst worden? In de voltijdstudie Ruimtelijke Ontwikkeling/Climate & Management leer je de wereld van morgen ontwerpen.


De wereld verandert. Dat heeft gevolgen voor de gebouwde omgeving. Hoe kan jij Nederland en de wereld nu zodanig inrichten, dat het klaar is voor de gevolgen van klimaatverandering? En hoe kan jij er voor zorgen dat (het tegengaan van) klimaatverandering een kans wordt? Dat vraagt een nieuwe manier van denken en een nieuwe manier van werken. Daar word jij voor opgeleid.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO) wiskunde A of wiskunde B
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4 middenkader- of specialistenopleiding


Kosten
2017 Full-time Institutioneel € 7900 / jaar
2017 Full-time Internationaal € 7900 / jaar
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

1st year

Het eerste jaar is een grondige introductie tot de opleiding. Je maakt kennis met vier van de zes vakgebieden: klimaatverandering, duurzaam bouwen, water en mobiliteit. Het kader wordt je duidelijk: wat zijn de feiten, fabels en actuele ontwikkelingen op het gebied van klimaatverandering en duurzaamheid?

curriculum

Het studieprogramma richt zich op de zes vakgebieden van Climate & Management: klimaatverandering, duurzaam bouwen, water, energietransitie, mobiliteit en beleid. En op alle competenties die je nodig hebt om succesvol te kunnen werken. Daarvan is onderhandelen verreweg de belangrijkste.

job perspective

De meeste studenten gaan na hun afstuderen aan de slag als adviseur bij nieuwbouw of renovatieprojecten. Tijdens de opleiding heb je je ontwikkeld tot deskundige op het gebied van duurzaam bouwen en de regelgeving over klimaateisen. Het werk kan worden uitgevoerd in opdracht van - of in dienst van - een uitvoerder zoals een projectontwikkelaar of bouwbedrijf, maar ook van een ministerie, een provincie of een gemeente.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240