Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Commerciële Economie

De Haagse Hogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Een commercieel econoom kent de marktmechanismen. Heb jij analytisch denkvermogen en strategisch inzicht? Kies Commerciële Economie - 4-jarig voor een loopbaan bij bedrijfsleven of overheid.


Economie is een voortdurend spel van vraag en aanbod. Mensen kopen, maar kunnen hun geld maar 1 keer uitgeven. Hoe komt het dat zij bereid zijn voor het ene merk meer geld neer te tellen dan voor het andere. Jij vindt het interessant om dit te onderzoeken, om dit soort processen te beïnvloeden, om een nieuw product neer te zetten tussen bestaande bekende merken. Je vindt het een uitdaging om een marketingvraagstuk op te lossen. Je hebt gevoel voor de markt, voor producten en trends. Internationalisering speelt daarbij een belangrijke rol. Wij bereiden je voor op een loopbaan op zowel nationaal als internationaal niveau.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO) (economie of m&o) + (wiskunde A of wiskunde B)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO) economie of m&o
Natuur en Techniek (HAVO) economie of m&o
Cultuur en Maatschappij economie of m&o
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid economie of m&o
Natuur en Techniek economie of m&o
MBO niveau 4 middenkader- of specialistenopleiding


Kosten
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

1st year

In dit oriënterende propedeusejaar ontdek je wat commerciële economie inhoudt en of de studie bij jou past en jij bij de studie. Je bent al direct praktisch en actief bezig dankzij integratie- en praktijkopdrachten. Een commercieel econoom kan prima samenwerken met mensen met verschillende achtergronden, zoals vakgebied en herkomst. Daarom werk je in teams aan grotere projecten. Ook kun je meedoen aan de Business Game

curriculum

Een jaar bestaat uit 4 blokken van 10 weken. Per blok krijg je een nieuw rooster voor de diverse soorten weken en een apart rooster voor de (her)tentamenweken. Blok 3 bestaat uit 9 lesweken, omdat de hertentamens daarvan in blok 4 vallen. Je rooster wisselt dus nogal vaak. Het kan zijn dat je in blok 1 bijvoorbeeld op vrijdag geen ingeroosterde lessen hebt, maar in blok 2 of 3 wel. Houd daar rekening mee met eventuele bijbaantjes!

instruction modes

De opleiding Commerciële Economie is uitdagend en afwisselend. Direct vanaf het begin combineer je theorie en praktijk. Hoor- en werkcolleges, projecten en praktijkopdrachten wisselen elkaar af. De opleiding werkt daarbij nauw samen met het bedrijfsleven, waaronder grote internationale organisaties (zoals Venco en Endemol) en ook het midden- en kleinbedrijf uit de regio. Doel van deze samenwerking is dat je als student snel gewend raakt aan de eisen die de markt stelt.

internship

Tijdens je opleiding Commerciële Economie volg je 2 keer een stage: aan het eind van het tweede jaar een oriënterende stage en in het vierde jaar een praktijkstage. In jaar 3 doe je een projectopdracht.

job perspective

Met het inzicht in de marktmechanismen dat je als commercieel econoom hebt, kun je in allerlei organisaties gaan werken, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. Je kunt bijvoorbeeld accountmanager worden of marketingplanner, consultant of marktonderzoeker. Ook kun je in een adviserende functie terechtkomen.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240