Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HALO (Opleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding) (Laan van Poot)

De Haagse Hogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

De 4-jarige voltijdopleiding HALO is gericht op sport, onderwijs en samenwerking. Heb jij het in je om een leraar lichamelijke opvoeding te worden? Ga voor HALO in de nieuwe Sportcampus Zuiderpark.


Bewegen is belangrijk. Het houdt je gezond, je voelt je beter, je besteedt je vrije tijd aangenaam en het brengt je samen met anderen. Dat geldt voor iedereen: oud of jong, sportief of minder sportief, beginner of gevorderd. Jij vindt het leuk om het beste in mensen naar boven te halen. Je wilt dat ze plezier beleven aan sportieve activiteiten. De basis daarvoor leg je in de opleiding HALO van De Haagse Hogeschool. Jij ziet jezelf wel leraar lichamelijke opvoeding worden. Jij wilt activiteiten bedenken waarmee je ál je leerlingen motiveert. Ook de minder sportieve. Als gymleraar ben je enthousiast en durf je de leiding te nemen.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4 middenkader- of specialistenopleiding


Kosten
2017 Full-time Institutioneel € 7900 / jaar
2017 Full-time Internationaal € 7900 / jaar
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

1st year

In het propedeusejaar van de bachelor HALO maak je kennis met alle aspecten van je toekomstige werkveld en het beroep van leraar lichamelijke oefening. Dit start al tijdens het introductiekamp. Ook vindt je eerste stage plaats in het eerste jaar van de opleiding HALO. Verder volg je 5 leerlijnen: studieloopbaanbegeleiding, theorie van het bewegingsonderwijs, didactiek van het bewegingsonderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk. Je rondt het eerste jaar af met een groepsproject.

curriculum

De voltijdopleiding HALO bestaat uit een propedeuse (1 jaar) en een hoofdfase (3 jaar). Elk jaar is onderverdeeld in 4 blokken van 10 weken. De opleiding bestaat uit de major en de minor. De major zijn de verplichte vakken die bij de opleiding HALO horen. De minor zijn vakken die je zelf kunt kiezen binnen de eigen opleiding, bij andere opleidingen van De Haagse Hogeschool of bij andere hogescholen.

internship

In het eerste jaar volg je een beroepsoriënterende stage in het basis- en voorgezet onderwijs. Onder intensieve begeleiding ontwikkel je lesgeefvaardigheden. Ook kom je in aanraking met de andere taken van een gymleraar, zoals vergaderingen bijwonen en sportevenementen organiseren.

job perspective

De naam van de opleiding zegt het al: we leiden je in de eerste plaats op tot leraar. Maar een HALO'er kan ook heel goed buiten het onderwijs aan de slag. Denk aan de recreatie- en vrijetijdssector, de gezondheidszorg, het bedrijfsleven of de overheid. Je kunt les gaan geven op vakantielocaties, bij een sportschool of in een gemeentelijk zwembad, om maar een paar voorbeelden te noemen.

study abroad

Ook een onderwijsstage in het buitenland behoort tot de mogelijkheden. De opleiding HALO heeft onder meer contacten in Brazilië, Suriname en de Verenigde Staten.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240