Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Master Organisatie Coaching

De Haagse Hogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Tijdens de Master Organisatie Coaching leert u leer- en veranderingsprocessen van medewerkers te begeleiden en faciliteren zowel op individueel- , team- als organisatieniveau.


Organisaties worden continue geconfronteerd met veranderingen. Daardoor is een groeiende behoefte ontstaan aan coaches die in staat zijn om op elk aggregatieniveau van een organisatie te kunnen functioneren.

Een organisatiecoach is een veelzijdig mens; hij/zij moet het perspectief van het geheel van de organisatiecontext kunnen omvatten, hij moet weten hoe individuen en teams in tijden van onzekerheid reageren, hij moet in staat zijn dit te verbinden met de organisatiedynamiek. Veel veranderingen in organisaties hebben te maken met het gedrag met mensen en ondanks alle adviezen en beleidsplannen lopen vaak organisatieveranderingen hierop stuk. Het samenspel van de organisatiedynamiek en - systeem, de visie en missie van de organisatie, de onderliggende waarden van medewerkers, talenten en competenties, de wijze waarop wordt gecommuniceerd en de stijl van leidinggeven, geven vaak de doorslag bij het al dan niet succesvol veranderen.
Een organisatiecoach is gericht op de complexiteit van het gehele organisatiesysteem en faciliteert leer- en veranderingsprocessen waarbij de focus ligt op betekenis- en gedragsverandering van medewerkers en doet dit samen met de betrokken medewerkers.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Academische bachelor
Academische master
Bachelor En minimaal 4 jaar werkervaring


Kosten
2018 Part-time Institutioneel € 15750 / jaar
2018 Part-time Internationaal € 15750 / jaar
2019 Part-time Institutioneel € 16750 / jaar
2019 Part-time Internationaal € 16750 / jaar

curriculum

Voor het meest recente overzicht zie: http://www.dehaagsehogeschool.nl/master-studies/aanbod-masters/organisatie-coaching/opbouw-en-inhoud

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 26 maanden
Type Academic Master (WO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Diploma