Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Ad Automotive

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

De deeltijdopleiding Associate degree Automotive kent een brede technische basis waarmee u kan functioneren in een multidisciplinaire omgeving.


Belangrijke thema's zijn: duurzaamheid/energietransitie (elektrische, hybride, brandstofcellen, alternatieve brandstoffen), slimme mobiliteit, lichtgewicht materialen en alternatieve voertuigen. Centraal staat de diversificatie in voertuigen (personenauto's, bedrijfsauto's en alternatieve lichte voertuigen) en technologie én de wijze waarop deze in de markt worden aangeboden (van bezit naar gebruik).

Kenmerkend voor deze deeltijdopleiding is de praktijkgerichtheid en de aandacht voor (multidisciplinair) samenwerken. Mede door het projectgecentreerde onderwijs komt u in aanraking met praktisch werk en draagt u bij aan het ontwerpen van prototypen.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

1st year

U kunt de inhoud van de opleiding zelf vorm geven, door rollen te kiezen in de projecten en de specialisatie in het afsluitende project. We bieden de mogelijkheid om de studieprojecten te koppelen aan actuele issues binnen uw organisatie. Hierdoor profiteert zowel u als uw werkgever direct van de meest actuele kennis en inzichten binnen het vakgebied.

curriculum

De opleiding bestaat uit vier semesters, elk met een centraal thema in een project:

Productontwikkeling: Voertuigontwerp
Procesverbetering: Mobiliteitsconcept
Projectmanagement
Automotive

De projecten worden altijd gerealiseerd met een opdrachtgever uit het werkveld.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma