Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Ad Ondernemen

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

In de tweejarige praktijkgerichte Ad Ondernemen word je opgeleid tot zelfstandig ondernemer óf (assistent) bedrijfsleider.


Word ondernemer in de tweejarige praktijkgerichte Ad Ondernemen!

Vanaf dag één ben je een ondernemende professional. Hierin word je door docenten gecoacht. Minimaal één dag in de week werk je in de echte praktijk. In het eerste half jaar is dat je eigen (student)bedrijf, in het tweede half jaar bij een andere onderneming. In het tweede jaar volg je een van de volgende twee routes:
* Entrepreneurship – het starten en uitbouwen van je eigen bedrijf;
* Intrapreneurship – het ontwikkelen van kennis en vaardigheden voor de functie van (assistent)bedrijfsleider.

De focus ligt op de belangrijkste competenties van ondernemerschap: marktverkenning, bedrijfsvoering, communicatie, e-commerce en persoonlijke effectiviteit.

Wil je een eigen onderneming starten tijdens je opleiding? Heb je al een eigen bedrijf en wil je dit verder uitbouwen? Of wil je jouw ondernemerskwaliteiten ontwikkelen om uit te groeien tot een goede bedrijfsleider? Dan is de Ad Ondernemen de opleiding voor jou!

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4


Kosten
2018 Full-time Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

1st year

In het eerste semester start je met medestudenten een studentenbedrijf: entrepreneurship in een Start-up Lab. De kennis en vaardigheden die je daar opdoet kun je één op één doorzetten naar een (mogelijk) te starten eigen bedrijf. Het tweede semester draait om ondernemerschap in een bestaand bedrijf: Intrapreneurship in MKB/multi-channel Retail. Op basis van beide semesters maak je een keuze voor de route die je gaat volgen in het tweede studiejaar: Entrepreneurship of Intrapreneurship.

characteristics

Tweejarige opleiding
Praktijkgericht
Minimaal één dag werken in de praktijk

curriculum

In het eerste semester start je een studentenbedrijf. Het tweede semester draait om ondernemerschap in een bestaand bedrijf. In het tweede jaar volg je de route Entrepreneurship – het starten en uitbouwen van je eigen bedrijf óf Intrapreneurship – het ontwikkelen van kennis en vaardigheden voor de functie van (assistent) bedrijfsleider. In het eerste semester ligt de focus nog op theorie gekoppeld aan minimaal één dag in de praktijk. In het tweede semester vindt het afstuderen plaats.

job perspective

Na de opleiding – en zelfs tijdens je opleiding - kun je aan de slag als zelfstandig ondernemer in je eigen bedrijf óf (assistent) bedrijfsleider in een bestaand bedrijf. Als ondernemer houd je je bezig met alle facetten van de bedrijfsvoering. Van het positioneren van je product tot het bouwen aan je merk en je imago. Als 'ondernemende bedrijfsleider' geef je leiding aan een filiaal of een afdeling. Je kunt goed organiseren en kunt het beleid van de organisatie vertalen naar de werkvloer.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120