Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Ad Pedagogisch Educatief Medewerker

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

De Ad Pedagogisch Educatief Medewerker is gericht op professionals die actief zijn in de wereld van het jonge kind of in de laatste fase van een mbo-opleiding zit en straks wil doorstuderen.


De focus van de opleiding ligt op het uitbreiden van kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogische en didactische begeleiding en stimulering van jonge kinderen.
Met het programma van deze associate degree leer je een stevige(re) rol in te nemen in de organisatie waar jij werkzaam bent of wilt gaan werken.

De Associate degree Pedagogisch Educatief Medewerker (Ad PEM) is een tweejarige studie, die qua niveau tussen mbo-4 en een hbo-bachelor in zit.

1st year

Hieronder een korte toelichting van de modules in jaar 1.

Module 1: Ontwikkelingsstimulering
In de eerste module leer je hoe de gezonde ontwikkeling van jonge kinderen verloopt en hoe je deze kunt stimuleren door betekenisvolle speel-leersituaties te creëren.

Module 2: Preventie
Binnen deze module staan de thema's ouderbetrokkenheid en opvoedingsondersteuning centraal. Je leert hoe je een zo goed mogelijke samenwerking met ouders kunt bewerkstelligen en ondersteuning kunt bieden op het gebied van opvoeding en de ontwikkeling van het kind.

characteristics

* Tweejarige opleiding voor professionals die werken met jonge kinderen en mbo-studenten die willen doorstuderen;
* Associate degree diploma op niveau 5, tussen mbo 4 en hbo-bachelor in;
* Gericht op de versterking van de leefwereld van het jonge kind van 0 tot 6 jaar;
* Geeft een meer sturende en coachende rol binnen het team;
* Ontwikkeld in samenwerking met het werkveld van Social Studies en de Pedagogische Academie.

curriculum

In het eerste jaar van de Ad PEM-opleiding staat de ontwikkeling van het jonge kind (0-6 jaar) in zijn eigen leefomgeving centraal. In het tweede jaar van de opleiding leer je vanuit een breder perspectief naar het kind te kijken. De opleiding is opgebouwd uit vier modules van een half jaar. Binnen elke module staat een bepaald thema centraal..

job perspective

Na het volgen van de Associate degree weet je doelgericht de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren en het pedagogische klimaat te versterken. Weet je opvallende aspecten in de ontwikkeling te herkennen en daar naar te handelen. En ben je in staat landelijke ontwikkelingen en vragen vanuit de organisatie te vertalen naar een concreet product voor de kinderen, ouders, medewerkers of organisatie.

objectives

In iedere module staat een opdracht centraal die je in de beroepspraktijk gaat uitvoeren. Daarbij word je ondersteund door de theorieën die de opleiding aanbiedt en de vaardigheden die je in de colleges oefent. Gedurende de opleiding werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling tot Pedagogisch Educatief Medewerker.

tuition fee

Actuele informatie vind je op www.hanze.nl/collegegelxd. De kosten voor studieboeken, excursies en activiteiten bedragen ongeveer € 750 voor de hele opleiding.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120