Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Advanced Nursing Practice

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Een verpleegkundig specialist is een verpleegkundige met een masteropleiding en ervaring op het niveau van expert die individuele behandelrelaties aangaat met een omschreven groep patiënten.


Vanuit het perspectief van de patiënt worden care en cure geïntegreerd aangeboden ter bevordering van de continuïteit en kwaliteit van zowel de verpleegkundige zorg als de medische behandeling. Het vermogen tot zelfmanagement en de kwaliteit van leven staan hierbij centraal.
Op basis van klinisch redeneren (anamnese, lichamelijk en/of psychiatrisch onderzoek, aanvullende diagnostiek) komen verpleegkundig specialisten tot aanvullende diagnostiek. In aansluiting hierop passen zij evidence-based interventies toe en indiceren en verrichten zij voorbehouden handelingen. Als leider vervullen verpleegkundig specialisten een voortrekkersrol in de innovatie van het beroep en de zorg, onderbouwd door onderzoek en door implementatie van onderzoeksresultaten. Zij leveren een bijdrage aan de deskundigheidsbevordering van eigen en andere disciplines en aan de kwaliteit van de zorg (Algemeen Besluit CSV, 2016). Meer informatie vind je op onze website.

Kosten

2017 Duaal Institutioneel € 3033 / jaar
2017 Duaal Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2018 Duaal Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Duaal Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

admission

Afhankelijk van de vooropleiding zijn aanvullende toelatingstoetsen nodig. Meer informatie vind je op www.hanze.nl/manp

characteristics

De master Advanced Nursing Practice van de Hanzehogeschool Groningen heeft een eigen Groninger kleur die naar voren komt in de begrippen Healthy Ageing, onderzoekende houding en (verpleegkundige) diagnostiek.

curriculum

Zie ook www.hanze.nl/manp

job perspective

De arbeidsmarkt voor de verpleegkundig specialist is bijzonder goed.

objectives

Het getuigschrift van de Master Advanced Nursing Practice geeft je de mogelijkheid om als verpleegkundig specialist te werken. De verpleegkundig specialist is, als artikel 14 beroep onder de Wet BIG, bevoegd tot bepaalde voorbehouden handelingen waaronder het voorschrijven van medicijnen.

study abroad

Verplichte studiereis georganiseerd door vios.

Niveau WO
Vorm Duaal
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Academic Master (WO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120