Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Architectuur

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Unieke Architectuuropleiding die de ontwerpopleiding combineert met een werkkring in de beroepspraktijk.


De Academie van Bouwkunst Groningen biedt je de kans om architect te worden in een studie- en werkomgeving die middenin de beroepspraktijk staat. Tijdens de opleiding leer je ontwerpen aan de hand van wisselende opgaven, gekoppeld aan actuele en maatschappelijk relevante ruimtelijke vraagstukken. Tegelijk maak je direct deel uit van de beroepspraktijk. Je komt al tijdens je studie in aanraking met de realiteit van de architectuurwereld en bouwt een schat aan kennis, vaardigheden en persoonlijke vorming op. Zo leer je dubbel zoveel, dubbel zo snel.

In het eerste jaar maak je in ateliers, colleges en laboratoria kennis met de architectonische discipline. Het ontwikkelen van je creatieve en ontwerpende vermogens en het architectonisch denken en handelen staan centraal. In het tweede en derde jaar ontplooien je onderzoekende en ontwerpende vermogens zich in complexere opgaven. Daarnaast verdiep je je kennis van de architectonische discipline en andere relevante kennisgebieden. Geleidelijk word je gestimuleerd om een eigen positie binnen het vakgebied te verwerven. In het afstudeerjaar laat je zien dat je als zelfstandig ontwerper in de praktijk kan functioneren.
Studenten van de Acade

Kosten

2017 Part-time Institutioneel € 2006 / jaar
2017 Part-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar

1st year

In het eerste jaar maak je in ateliers, colleges en laboratoria kennis met de architectonische discipline. Het ontwikkelen van je creatieve en ontwerpende vermogens en het architectonisch denken en handelen staan centraal.

instruction modes

De ateliers zijn kenmerkend voor het ontwerponderwijs van de Academie van Bouwkunst. Hierin komen alle facetten van het ontwerpproces geïntegreerd aan bod. Ze bieden niet alleen een oefening in ontwerpen zelf, er wordt ook aandacht besteed aan theorie en onderzoek en ze confronteren je met verschillende ontwerpbenaderingen. Ateliers bestaan uit een veelheid van werkvormen: lezingen, excursies, individuele en groepsopdrachten, ontwerpbegeleiding, workshops en presentaties.

study abroad

Deze opleiding wordt niet ergens anders aangeboden, dus de mogelijkheden zijn zeer beperkt.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240