Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Built Environment

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Built Environment is een brede opleiding op het gebied van architectuur, bouwkunde, civiele techniek, planologie en meer. Vanaf dag één maak je kennis met de beroepspraktijk.


Na een gemeenschappelijk eerste jaar kies je je major: Bouwkunde, Civiele Techniek of Ruimtelijke Ontwikkeling.

Bij de major Bouwkunde kom je alles te weten over het uitwerken van ontwerpen, het voorbereiden, bouwen, onderhouden en beheren van gebouwen. Kennis van bouwwerken en techniek, water, bodem en milieu maak je je helemaal eigen.

De major Civiele Techniek staat in het teken van tunnels, bruggen, havens en meer. Gedegen kennis van techniek, verkeer, vervoer, water, bodem en milieu is in die praktijk hard nodig. Je leert o.a. hoe je ontwerpen en berekeningen voor die bouwwerken maakt.

Bij de major Ruimtelijke Ontwikkeling bouw je kennis op over de werking van gebieden. Je leert alles van bestuur, beleid en recht. Ook raak je thuis in de wereld van economie en ruimtelijke planvorming.

In het derde jaar maak je een keuze uit het minoraanbod: Architectural Design, Delta Port Cities, Structural Engineering, Sustainable Building Transformation, Urban Governance, Urban Regeneration, Aardbevingen en Diepe Ondergrond, Ondernemer Bouw en Infra.

Het laatste jaar staat in het teken van afstuderen bij een bedrijf of organisatie.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij wiskunde A of wiskunde B
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4 Voor mbo'ers met een opleiding in het domein Handel & Ondernemerschap of Economie & Administratie: voldoe je niet aan de eisen betreft wiskunde B? Door middel van een toelatingstoets kun je eventueel alsnog worden toegelaten. We raden trouwens alle mbo'ers die instromen aan om vooraf je wiskundekennis op niveau te brengen. Ook als je direct toelaatbaar bent, is het aan te raden de instroomcursus wiskunde te volgen. Meer info op https://www.hanze.nl/abc onder toelatingseisen.
Academische propedeuse
HBO propedeuse


Kosten
2017 Full-time Institutioneel € 3033 / jaar
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2018 Full-time Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

characteristics

Bij de opleiding Built Environment van Hanzehogeschool Groningen doe je gelijk vanaf het eerste jaar al praktijkervaring op. Pas aan het eind van het eerste jaar kies je welke major je vanaf het tweede jaar gaat doen. Dit zorgt ervoor dat je een brede basis hebt en hierdoor goed kunt samenwerken met andere professionals in de beroepspraktijk.

curriculum

Het eerste jaar is voor iedereen gelijk, pas vanaf het tweede jaar ga je je verdiepen. Je kunt in het tweede jaar kiezen uit drie majoren: Bouwkunde, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling. De major die je kiest is je afstudeerrichting. In het derde jaar kies je twee minoren, er zijn verplichte minoren en vrije keuze minoren. In het vierde jaar ga je afstuderen.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240