Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Commerciele Economie

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Bij Commerciële Economie draait alles om het ontwikkelen van jouw commerciële talent. Commerciële aspecten spelen in elke markt een steeds grotere rol. Van overheid tot bedrijfsleven en in binnen- en


Bij de afstudeerrichting Marketing & Sales Management staan onderzoek, sales en marketing centraal. Je verdiept je in het onderhouden van zakelijke relaties en leert te luisteren naar de klant. Je onderzoekt trends en ontwikkelingen en ontdekt hoe je CRM-systemen kunt gebruiken om nieuwe leads op te sporen.
Bij de afstudeerrichting Marketing Communicatie Management staan communicatie, onderzoek en marketing centraal. Je bestudeert hoe een organisatie zo goed mogelijk kan inspelen op de wensen en behoeften van de klant. Je leert hoe je marketingcommunicatie kunt inzetten om de klant te informeren over het bestaan van een bepaald product of dienst. Maak je gebruik van sociale media, een reclamespot of stuur je een direct mail?
Bij de major Digital Marketing verdiep je je in de online aspecten van marketing. Je wordt wegwijs gemaakt in de wereld van online advertising maar leert daarnaast ook over de technische kant van E-commerce, zoals Business-Intelligence, databases, webprogramming en webanalytics.
De beroepspraktijk staat tijdens je hele studie centraal. Je verricht opdrachten voor externe opdrachtgevers, wat de opleiding nog spannender en uitdagender maakt. Aan het eind schrijf

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO) (economie of m&o) + (wiskunde A of wiskunde B)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij economie of m&o
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4 Mbo-domeinen: 'Techniek en procesindustrie', 'Voedsel, natuur en leefomgeving' of 'Zorg en Welzijn': wiskunde a of wiskunde b in combinatie met economie of m&o. Bekijk de website www.toelatingstoetsen.nl voor meer informatie.
Overige mbo-domeinen: toelaatbaar
Academische propedeuse mogelijkheid tot instroom in de hoofdfase van de studie wordt individueel bepaald, de mate van aansluiting is maatgevend
HBO propedeuse mogelijkheid tot instroom in de hoofdfase van de studie wordt individueel bepaald, de mate van aansluiting is maatgevend


Kosten
2018 Full-time Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar
2018 Part-time Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Part-time Wettelijk voorgeschreven € 1854 / jaar
2018 Duaal Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Duaal Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

1st year

In het eerste jaar wordt de basis gelegd op het terrein van marketing en organisatie en is er aandacht voor economische vakken en bedrijfscommunicatie/Nederlands. Ook kies je, naast het Engels, een tweede vreemde taal. Je bent vooral operationeel bezig. Daarnaast kun je je in het vierde blok oriënteren op het hoofdprogramma (major) dat je wilt gaan doen: Marketing & Sales Management, Marketing Communication Management of Digital Marketing.

characteristics

Grotendeels gemeenschappelijke propedeuse met Ondernemerschap & Retail Management
Studenten hebben keuze uit drie afstudeerrichtingen (majors): Marketing & Sales Management, Marketing Communication Management en Digital Marketing
Stage in jaar twee: de marketingervaring die studenten opdoen in de praktijk, vormt in het derde jaar de basis voor een meer strategisch/tactische marketingbenadering

curriculum

De verplichte onderdelen van de eerste drie blokken in het eerste jaar zijn voor alle studenten van het Instituut voor Marketing Management gelijk. Vanaf het vierde blok volgen studenten vakken die specifiek bij hun opleiding of afstudeerrichting horen. Engels is een verplicht onderdeel in het eerste jaar. CE-studenten kiezen daarnaast een tweede vreemde taal.

job perspective

Voorbeelden van functies voor de major Marketing Communication Management zijn: commercieel manager, marketingmanager, brandmanager, communicatieadviseur.
Voorbeelden van functies voor de major Marketing & Sales Management zijn: commercieel manager, marketingmanager, salesmanager, accountmanager.
Voorbeelden van functies voor de major Digital Marketing zijn: commercieel manager, search engine marketeer, online marketeer, social media marketeer.

study abroad

Het Instituut voor Marketing Management heeft een International Office dat begeleiding geeft aan studenten die in hun vrije keuzeruimte in het buitenland willen studeren.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240