Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Communication & Multimedia Design

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Wil jij alles weten over games, design, digitale media, de nieuwste devices en ben je geïnteresseerd in creatieve technologie? Dan is de opleiding Communication & Multimedia Design iets voor jou!


Ben jij creatief en wil je aan de slag met de nieuwste grafische, interactieve en audiovisuele toepassingen? Zie jij voor jezelf een toekomst weggelegd in de creatieve industrie, de wereld waarin gewerkt wordt met virtual reality en smartwatches en waar je kunt werken aan design en multimediale concepten? Dan ben je bij deze opleiding aan het goede adres.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO) wiskunde A of wiskunde B
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4 Aanvullende toelatingseis voor de mbo-domeinen 'Economie en administratie' of 'Handel en ondernemerschap': wiskunde a of wiskunde b


Kosten
2017 Full-time Institutioneel € 3033 / jaar
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2018 Full-time Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

1st year

In het gemeenschappelijke eerste jaar maak je kennis met alle richtingen van de opleiding en leg je een brede basis binnen het creatief technologische domein. In de eerste periode staan concepting en design centraal, waarbij je onderzoekt wat de gebruiker wil en hoe gedrag precies werkt. Vervolgens ga je ideeën uitwerken, ontwerpen en ontwikkelen in digitale prototypes. Bij alles wat je bedenkt staat de gebruiker centraal en leer je het belang van een goed visueel ontwerp.

curriculum

Centraal staat het werken aan het oplossen van communicatie vraagstukken met multimedia. Naast multimediavormgeving en -ontwikkeling betekent dat aandacht voor toegepast onderzoek zoals eye tracking en andere vormen van meting van de user experience. Ook is er een speciaal honours talent programma voor de ambitieuze studenten.

instruction modes

Het onderwijs is thematisch opgezet: theorie- vaardighedenvakken zijn gegroepeerd rondom een bepaald onderwerp. De projecten komen rechtstreeks uit de beroepspraktijk.

job perspective

Na je studie ga je aan de slag in de creatieve industrie. Voorbeelden van functies zijn interaction designer, front-end developer, visual designer, multimedia designer, game developer of (serious) game designer.

study abroad

Dankzij goede uitwisselingsverdragen en een wereldwijd netwerk aan partnerscholen kunnen studenten, zonder extra kosten, een internationaal programma volgen. Dit bestaat uit minimaal een half jaar studie en/of stage in het buitenland en/of een Engelstalige minor of specialisatie.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 42 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240