Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HBO-Rechten

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

De juridisering van onze samenleving vraagt om praktisch ingestelde rechtstoepassers die van aanpakken weten. Als HBO-jurist ben je de schakel tussen het recht en de praktijk.


Als je kiest voor HBO-Rechten vind je het interessant om uit te zoeken of burgers, overheden en bedrijven hun verplichtingen wel of niet nakomen. Denk bij voorbeeld aan een hotel die niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Wat gebeurt er met de gasten die al geboekt en betaald hebben? De integratie tussen theorie en praktijk vindt plaats via projecten en groepsopdrachten met een sterk praktijkgerichte inslag.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4 Met een mbo-diploma ben je toelaatbaar, tenzij je uit het mbo-domein 'Techniek en procesindustrie', 'Voedsel, natuur en leefomgeving' of 'Zorg en welzijn' komt. In dat geval gelden er toelatingseisen. Kijk voor meer informatie over de toelatingseisen op www.toelatingstoetsen.nl. Kom je uit een ander mbo-domein, dan ben je toelaatbaar.
Academische propedeuse
HBO propedeuse


Kosten
2018 Full-time Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar
2018 Part-time Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Part-time Wettelijk voorgeschreven € 1854 / jaar

1st year

In het eerste jaar maak je kennis met de opleiding. Kun je het niveau aan? Bevalt de sfeer? Je komt er achter wat het werk inhoudt en of de opleiding bij je past. Dit jaar is opgebouwd rondom tien verschillende thema's: Start in de juridische wereld, Rechtvaardig samenleven, Bestuur in actie, Geschilbeslechting, Werk en inkomen, Cliënten in het juridisch domein, Mijn werkveldervaring, Recht in bedrijf, Recht en digitalisering en Mijn professionele ontwikkeling.Je kunt eventueel aan het einde va

characteristics

Wij bieden HBO-Rechten én SJD aan. Het eerste jaar van beide opleidingen is identiek, waardoor je na het eerste jaar probleemloos tussen beide opleidingen kunt switchen. Je krijgt te maken met echte juridische beroepsproblemen van bedrijven en instellingen. Wij bieden je een uitgebreid internationaal stage- en studienetwerk. Tijdens je studie kun je solliciteren naar een leerwerkplek in ons Hanze Juridisch Schrijfcentrum of onze Hanze Rechtswinkel. Hiermee zijn we uniek in Nederland!

curriculum

In het eerste jaar (propedeuse) maak je kennis met de opleiding. In de hoofdfase krijg je steeds meer vrijheid om zelf je studie-inhoud te bepalen. Je hebt de keuze uit verschillende minoren zoals Arbeidsrecht, Conflictmanagement, Recht en Overheid, De Bedrijfsjurist en International Law. Hierna ga je een halfjaar op stage. Daarna kun je in het vierde jaar nog een minor kiezen of bijvoorbeeld gaan studeren in het buitenland bij een andere hogeschool. Je rondt je studie af door bij een organisati

study abroad

Volg je de opleiding HBO-Rechten, dan kun je gebruik maken van de mogelijkheden die ons instituut biedt om in het buitenland stage te lopen en/of te studeren. We hebben goede contacten met stagebedrijven, hogescholen en universiteiten in het buitenland.

study advise

Aan het einde van het eerste jaar krijg je een bindend studieadvies. Je moet minimaal 48 studiepunten uit de propedeuse halen om je opleiding te vervolgen. Als je alle studiepunten van het eerste studiejaar behaald hebt, krijg je je propedeuse.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240