Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Leiderschap

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Durf uzelf (verder) te ontwikkelen tot de inspirerende leider met visie. Neem uw organisatie mee naar de toekomst!


De Master Leiderschap leidt de leiders van de toekomst op. Leiders die de leiding nemen bij veranderingsprocessen, die binnen en buiten de organisatie samenwerking zoeken, die zichzelf en medewerkers goed genoeg kennen om het maximale uit iedereen te halen. Die vertrouwen geven. Kortom, leiders die het lef hebben de leiding te nemen.

De Master Leiderschap is modulair opgebouwd. Als u de modules aaneensluitend volgt, dan kunt u de master afronden in twee jaar. U kunt er ook voor kiezen om de Mastermodules niet aaneensluitend te volgen om zo de studielast meer te spreiden. Wanneer u vanaf de startdatum van de eerste Mastermodule die u volgt alle Mastermodules in vijf jaar afrondt, behaalt u eveneens de mastergraad Master Leiderschap. De Master Leiderschap bestaat uit vijf inhoudelijke thema Mastermodules die ook apart gevolgd kunnen worden zonder dat de gehele master voltooid wordt. U kunt kiezen met welk themamodule u wilt starten. Deelnemers die de master in het geheel volgen, voltooien naast de vijf themamodules nog twee specifieke modules

Mastermodules
Leiding nemen, Organiseren, Veranderen, Strategievorming, Regisseren.

Kosten

2017 Part-time Institutioneel € 16500 / jaar
2018 Part-time Institutioneel € 16500 / jaar

1st year

U volgt vijf inhoudelijke thema Mastermodules: Leiding nemen, Organiseren, Veranderen, Strategievorming en regisseren.

*Leiding nemen (6 EC): u ontwikkelt uw visie op leiderschap en leert uw eigen leiderschapskwaliteiten kennen.
*Organiseren (9 EC): u analyseert de complexe werkelijkheid en hoe u die kunt omzetten naar efficiënte bedrijfsprocessen. Waar liggen kansen en hoe gaat u die pakken? U weet hoe u de organisatie moet inrichten en hoe u medewerkers kunt inzetten en laten samenwerken om te blijven presteren in de dynamische (werk)omgeving.
*Veranderen (9EC): u initieert veranderingen in uw organisatie. Maar u weet tegelijkertijd waar en wanneer u voor continuïteit moet kiezen; kwaliteit van mensen en producten weet u te behouden. Ook hebt u oog voor alle betrokkenen bij het veranderingsproces. Hun emoties, wensen en ambities weet u te begeleiden, want u weet dat veranderen een leerproces is voor alle betrokkenen.
*Regisseren (9 EC): leiding nemen betekent dat u effectieve vormen van samenwerking initieert en regisseert, maar u biedt ook ruimte aan medewerkers om samenwerking te zoeken. U creëert netwerken binnen en buiten uw organisatie.
*Strategievorming (14 EC): u ziet wat er bij andere organisaties gebeurt en wat er maatschappelijk speelt. Hoe kunt u daarop inspelen en wat zullen de gevolgen zijn? U ontwikkelt visies en strategieën die haalbaar en duurzaam zijn. Bij deze Mastermodule zet u met medecursisten uw leiderschapskwaliteiten in tijdens een kortdurend en daarom intensief project in Oost-Groningen of Zuid-Afrika of mogelijke andere regio's. Het complexe vraagstuk waarvoor van u een oplossing wordt gevraagd, heeft directe betekenis voor de samenleving in de regio. Samen met lokale stakeholders zet u een veldonderzoek op, waarna u binnen de culturele context gefundeerde interventies voor het vraagstuk kunt aandragen. In beide opdrachten gaat het om strategievorming, diversiteit en duurzaam organiseren.

Om tot afronding van de Master te komen volgt u daarnaast de volgende twee Mastermodules:

*Individuele coaching (1EC): om uw persoonlijk leiderschap verder uit te diepen wordt u individueel gecoacht.
*Thesis (17 EC): uw visie, kennis en capaciteiten op het gebied van leiderschap worden aangewend voor een vraagstuk uit uw eigen organisatie.

characteristics

Persoonlijke ontwikkeling leiderschap is een onderdeel van iedere Mastermodule. Hierin gaat u onder andere gezamenlijk met uw medestudenten aan de slag met intervisie. U ontwikkelt zo uw persoonlijk leiderschap, gebaseerd op een eigen visie en diepgaande zelfkennis.

De Mastermodules worden gegeven door inspirerende docenten van de Hanzehogeschool in samenwerking met toonaangevende sprekers uit het bedrijfsleven.

curriculum

De Master Leiderschap is modulair opgebouwd. Als u de modules aaneensluitend volgt, dan kunt u de master afronden in twee jaar. U kunt er ook voor kiezen om de Mastermodules niet aaneensluitend te volgen om zo de studielast te verspreiden. Wanneer u vanaf de startdatum van de eerste Mastermodule die u volgt alle Mastermodules in vijf jaar afrondt, behaalt u eveneens de mastergraad Master Leiderschap.

job perspective

De Master Leiderschap leidt de leiders van de
toekomst op. Leiders die de leiding nemen bij
veranderingsprocessen, die binnen en buiten de
organisatie samenwerking zoeken, die zichzelf en
medewerkers goed genoeg kennen om het maximale
uit iedereen te halen. Die vertrouwen geven. Kortom,
leiders die het lef hebben de leiding te nemen.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Academic Master (WO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Diploma
Credits 60