Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Master Social Work

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

De masteropleiding Social Work bereidt u voor op een seniorpositie in het werkveld waarbij u op basis van een brede theoretische kennis kunt analyseren, innoveren, adviseren en verbinden.


De masteropleiding Social Work wordt gezamenlijk aangeboden door twee hbo-instellingen: Hanzehogeschool Groningen en NHL Stenden Leeuwarden.
Het werkveld social work heeft te maken met complexe, maatschappelijke vraagstukken. Ontwikkelingen als vergrijzing, integraal werken en marktwerking vragen om ervaren en gespecialiseerde professionals.
De opleiding bereidt u voor op deze seniorpositie in het werkveld, waarbij u op basis van een brede theoretische kennis kunt analyseren, innoveren, adviseren en verbinden. Tijdens de opleiding Master Social Work ontwikkelt u uw professionele en persoonlijke competenties op basis van theorieën, concepten en modellen.

Maatwerk staat voorop: de opdrachten in de opleiding kunt u zoveel mogelijk in uw eigen praktijksituatie toepassen. Tijdens uw studie werkt u met een persoonlijk portfolio.

De opleiding legt een nauwe verbinding met de beroepspraktijk. Tijdens de studie combineert u leren met werken en werkt u aan integrale beroepsopdrachten in de eigen praktijk.

characteristics

Door de unieke samenwerking tussen NHL Stenden en Hanzehogeschool Groningen is het mogelijk de kennis(-netwerken), expertise en onderwijsfaciliteiten van de beide hogescholen te combineren. Daardoor is het mogelijk om het uiteenlopende aanbod aan sociale studies in deze master te combineren. Waar de reguliere welzijnswerker tegen deze grenzen aanloopt, gaat de afgestudeerde Master Social Work verder. Je volgt afwisselend onderwijs in Leeuwarden en Groningen.

curriculum

De master is opgebouwd uit 4 masterclasses
Masterclass 1 - Signaleren en analyseren
Masterclass 2 - Co-creëren en innoveren
Masterclass 3 - Samenwerken in transitie
Masterclass 4 - Onderzoeken & waarde creëren

job perspective

Na de studie bent u uitstekend voorbereid op een positie als seniorprofessional in verschillende gebieden van social work. Als expert ontwikkelt u nieuwe aanpakken voor complexe vraagstukken en kunt u beleidsplannen vertalen naar de praktijk. Als expert in het werkveld kunt u het management adviseren op basis van uw eigen praktijkervaringen en praktijkgericht onderzoek. Kortom: u wordt de spil tussen uitvoering en beleid.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Academic Master (WO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60