Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Physician Assistant

Hanzehogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Een van de oplossingen voor het capaciteitsprobleem van artsen is de functie van physician assistant. Onder supervisie van de medisch specialist verricht de physician assistant medische handelingen.


Met deze duale hbo-masteropleiding wordt u opgeleid voor een baan met uitdaging en verantwoordelijkheden. De opleiding is bedoeld voor mensen met een hbo-bachelordiploma zoals paramedici en verpleegkundigen.

De opleiding onderscheidt zich doordat zij geneeskundige processen als uitgangspunt neemt. Na het opbouwen van basiskennis verdiept u zich in het specialisme waar u werkt. U wordt opgeleid tot specialist in de zorg met taken die vergelijkbaar zijn met die van de arts-assistent. De grenzen worden in de praktijk bepaald. U wordt bovenformatief opgeleid.

U bouwt gedegen basiskennis op en u leert voor een belangrijk deel in de praktijk van de eigen organisatie. Praktijkopdrachten worden aan uw werk gekoppeld, zodat u kunt leren en tegelijkertijd productief kunt zijn. Verder zorgt de wisselwerking tussen studie en praktijk ervoor, dat u een beroepsgericht en individueel traject volgt. U ontwikkelt die competenties die u nodig heeft voor uw werk.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Bachelor


Kosten
2017 Duaal Institutioneel € 3033 / jaar
2017 Duaal Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2018 Duaal Institutioneel € 3115 / jaar
2018 Duaal Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

1st year

Leren in de Hogeschool 32 EC en leren in de praktijk 28 EC

characteristics

De opleiding onderscheidt zich doordat zij geneeskundige processen als uitgangspunt neemt. Na het opbouwen van basiskennis verdiept u zich in het specialisme waar u werkt. U wordt opgeleid tot specialist in de zorg met taken vergelijkbaar met die van de arts-assistent. De grenzen worden in de praktijk bepaald. Verder zorgt de wisselwerking tussen studie en praktijk ervoor, dat u een beroepsgericht en individueel traject volgt. U ontwikkelt die competenties die u nodig heeft voor uw werk.

job perspective

De vraag naar Physician Assistants wordt steeds groter.

study abroad

Stages in het buitenland zijn mogelijk.

tuition fee

Er zijn uitzonderingen en subsidies die een rol kunnen spelen in de hoogte van het collegegeld. Neem hiervoor contact op met de opleiding.

Niveau WO
Vorm Duaal
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 30 maanden
Type Academic Master (WO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 150