Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Communication & Multimedia Design

Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Media en communicatie spelen een steeds belangrijkere rol in de maatschappij. Communication and Multimedia Design (CMD) leidt ontwerpers op die in die behoefte kunnen voorzien.


De opleiding onderscheidt zich door een sterke focus op creativiteit en aandacht voor alle media. Van online tot offline en van oude tot toekomstige media.

Je werkt als CMD'er altijd aan de hand van een vraag van een klant en stelt daarbij het publiek of de eindgebruiker centraal. Je verricht onderzoek naar de gebruiker, de markt en jouw klant. Vervolgens bedenk je concepten om daar uiteindelijk communicatie voor verschillende media voor te maken. Bij alle stappen die je onderneemt zet je jouw creativiteit in.

Media en communicatie worden altijd ingezet voor gebruikers, daarom leren we je om hen centraal te stellen binnen alle ontwerpen. Wat beweegt de gebruiker, hoe gedraagt hij of zij zich, wat kunnen we doen om het deze gebruiker zo makkelijk en plezierig mogelijk te maken? We noemen dit ook wel User Experience Design.

Communicatie draagt altijd een verhaal in zich. Of het nu een tekst is om mensen te informeren of een afbeelding om mensen te verleiden. Daarom leer je hoe je met media en communicatie verhalen kunt vertellen die mensen bewegen.

Als CMD'er ben je creatief en kun je je goed verplaatsen in anderen. Je werkt graag samen met anderen.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO) wiskunde A of wiskunde B
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4


Kosten
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

admission

Wil je deze opleiding volgen maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? En ben je 21 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor het toelatingsonderzoek 21+. Kijk voor meer informatie op www.toelatingsonderzoek.hu.nl

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Geen
Credits 240