Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Fysiotherapie

Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Kijk voor de meest actuele informatie op www.hu.nl.


Je kijkt en voelt wat er aan de hand is en bedenkt hoe het beter kan. Dan ga je aan de slag, met oefeningen, massage en hulpmiddelen.

De opleiding Fysiotherapie van Hogeschool Utrecht maakt van jou een bewegingsspecialist. Je krijgt een stevige basis met kennis over het menselijk lichaam en je leert hoe je die kennis toepast in de praktijk. Je oefent je vaardigheden eerst op medestudenten en later tijdens de stages op echte patiënten.

Welke eigenschappen heb je nodig voor deze studie? Je moet goed met mensen kunnen omgaan en je kunnen inleven in een ander. Omdat studenten hun vaardigheden op elkaar oefenen, moet je geen problemen hebben met aanraken en aangeraakt worden.

De opleiding heeft een open sfeer, goede docenten en veel mogelijkheden. Er is alle ruimte voor jouw persoonlijke talenten en ontwikkeling. De studie duurt vier jaar, maar er is ook een snellere variant van drie jaar. Voor studenten die studie combineren met topsport, is er een topsportklas.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4 Kennis van biologie vergroot de kans dat je succesvol en zonder studievertraging je propedeuse haalt. Op www.fysiotherapie.hu.nl kun je zien welk boek en welke hoofdstukken daarvan we aanbevelen.


Kosten
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

admission

Als je toegelaten wilt worden tot de opleiding en je moet hiervoor een 21+ toets afleggen of je wilt in aanmerking komen voor de decentrale selectie, dan gelden nadere toelatingseisen, zie hiervoor de website: www.hu.nl

numerus fixus

Er is een numerus fixus met decentrale selectie. Kijk voor meer informatie op www.numerusfixus.hu.nl.

study abroad

Het is binnen de opleiding mogelijk om een deel van je stage in het buitenland te lopen. Je bent zelf verantwoordelijk om achter een stageplaats aan te gaan en je kunt daarbij gebruik maken van de stageadressen die al bekend zijn binnen het stagebureau. De medewerker op het stagebureau kan je hierbij helpen. We raden je aan ruim een jaar van te voren te beginnen met zoeken. Zeker als je buiten Europa op stage wilt gaan, het regelen van een visum en andere praktische zaken kan soms lang duren.

study association

Paramedus is de studievereniging van de Faculteit Gezondheidszorg van Hogeschool Utrecht. Studenten van alle opleidingen aan de faculteit kunnen lid worden. Paramedus is een gezelligheidsvereniging en organiseert activiteiten zoals themafeesten, een wekelijkse borrel, een gala, een wintersportreis, maar ook vakinhoudelijke excursies. Meer
informatie vind je op www.paramedus.nl.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Geen
Credits 240