Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Logopedie

Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Als logopedist help je mensen die problemen hebben met communiceren, bijvoorbeeld door stotteren of heesheid.


Daarnaast begeleid je kinderen en volwassenen die moeite hebben met taal en spraak. Of je helpt bij problemen met eten en drinken doordat er iets mis is met het slikken. Ook het aanmeten van een gehoorapparaat is het werk van een logopedist.

Zulke stem-, spraak-, taal-, gehoor- en slikproblemen komen op alle leeftijden voor. Als logopedist kun je met allerlei mensen te maken krijgen, van stotterende kinderen tot hese zangers. Je werkterrein is heel breed. Je kunt werken in je eigen praktijk, in een ziekenhuis, in het onderwijs of zelfs in het bedrijfsleven. De vooruitzichten op de arbeidsmarkt zijn voor logopedisten goed.

De opleiding Logopedie is praktijkgericht. Naast theoretische kennis krijg je veel praktijklessen en ga je veel op stage. In onze eigen kliniek behandel je tien weken lang een patiënt van buiten de opleiding. De studie is voor jou geschikt als je geïnteresseerd bent in hulpverlening, gezondheidszorg, taal en spraak en werken met mensen. Je hebt goede sociale vaardigheden.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4


Kosten
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

admission

Wil je deze opleiding volgen maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? En ben je 21 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor het toelatingsonderzoek 21+. Kijk voor meer informatie op www.toelatingsonderzoek.hu.nl

study association

Paramedus is de studievereniging van de Faculteit Gezondheidszorg van Hogeschool Utrecht. Studenten van alle opleidingen aan de faculteit kunnen lid worden. Paramedus is een gezelligheidsvereniging en organiseert activiteiten zoals themafeesten, een wekelijkse borrel, een gala, een wintersportreis, maar ook vakinhoudelijke excursies. Meer
informatie vind je op www.paramedus.nl.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Geen
Credits 240