Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Master Accounting & Auditing

Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

De Master AA is bedoeld voor de AA-accountant, die werkzaam is in het MBK, en zich wil onderscheiden van andere accountants.


De accountant die een actieve bijdrage wil leveren aan het succes van het accountantskantoor waarvoor hij werkt en die de capaciteiten en ambitie heeft om interessante en complexe opdrachten uit te voeren.

Met de in de opleiding opgedane kennis en vaardigheden en uw mastertitel bent u verzekerd van een boeiende en perspectiefrijke carrière in de accountancy. De opleiding bereidt u optimaal voor op de eisen die de markt en de beroepsgroep nu en in de toekomst aan accountants stellen en sluit daarmee naadloos aan op de steeds complexer wordende werkomgeving voor de accountant in het MKB.

Een afgestudeerde Master Accounting and Auditing is inzetbaar voor MKB-klanten met specifieke en complexe accountantsvragen en is getraind om die relatie duurzaam te onderhouden.

De praktijkopleiding van de NOvAA is volledig geïntegreerd in de Master Accounting and Auditing. U kunt beide opleidingen binnen drie jaar succesvol afronden.

admission

Wil je deze opleiding volgen maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? En ben je 21 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor het toelatingsonderzoek 21+. Kijk voor meer informatie op www.toelatingsonderzoek.hu.nl

curriculum

U schrijft zich in voor drie jaar. De bijeenkomsten vinden de eerste twee jaar (4 semesters) plaats, op de vrijdagochtend en vrijdagmiddag. In het vijfde semester schrijft u uw masterthesis. U kunt de masteropleiding in tweeënhalf jaar afronden. De duur van de praktijkopleiding bedraagt drie jaar.

De gemiddelde studiebelasting is ongeveer veertien uur per week, exclusief de wekelijkse bijeenkomsten.
.

job perspective

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt u het Europees erkend diploma Master Accounting & Auditing en mag u de titel MAA gebruiken. De opleiding voldoet aan de eisen van de NVAO, de Commissie Eindtermen Accountancy (CEA) en de NOvAA

tuition fee

De investering voor de opleiding bedraagt € 21.000 (vrij van btw), excl. de kosten voor leermiddelen. Indien u de Master AA met succes afrondt, krijgt u vrijstelling voor de verplichte Vedaa cursussen communicatie, fraude en gedragscode (besparing circa € 2.200).
Indien u recent de theoretische leerroute tot Account-Administratieconsulent heeft afgerond dan bedraagt de investering voor deze opleiding € 17.000 (vrij van btw).

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Type Academic Master (WO)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Diploma
Credits 90