Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Master Educational Needs

Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Na deze master speelt u beter in op de dagelijkse onderwijspraktijk. U levert bovendien een essentiële bijdrage aan de beleidsontwikkeling van uw organisatie op het terrein van passend onderwijs.


Het herkennen, erkennen en waarderen van diversiteit is het vertrekpunt van de Master Educational Needs (M EN). Passend onderwijzen en de uitdagingen die de problematieken van grootstedelijke omgevingen van de leraar vragen, krijgen ruimschoots aandacht. De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het beroepenveld. Alle activiteiten gaan ervan uit dat onderwijs van betekenis is voor de maatschappelijke emancipatie en participatie van alle kinderen en jongeren.

Deze Master Educational Needs (M EN) in voltijd is bedoeld voor (net) afgestudeerde bachelorstudenten. De opleiding kan ook interessant zijn als u graag overdag een opleiding wilt volgen, maar nog geen specialisatie wilt kiezen zoals in de deeltijdopleiding. Deze master is ook geschikt als u een parttimebaan heeft, of lange tijd niet meer in het onderwijs heeft gewerkt.

admission

Toelating tot een master vereist het bezit van een bachelordiploma. Voor deze opleiding is het noodzakelijk dat u beschikt over een stageplaats in het onderwijs.

curriculum

Het voltijdprogramma werkt toe naar de eindkwalificaties op drie gebieden: werken met en voor leerlingen (het primaire proces), werken in en voor de organisatie (het functioneren in een schoolteam en schoolorganisatie) en professioneel handelen en beroepsontwikkeling (eigen professionele ontwikkeling). Het programma:
* Educational needs
* Communicatie
* Gedrag
* Leren
* Praktijkgericht Onderzoek
* Kritische reflectie

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Geen
Credits 60