Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Master Leren en Innoveren

Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

In de tweejarige masteropleiding Leren en Innoveren staan zelf verantwoordelijk willen zijn, samenwerken, inspireren en de wens om het onderwijs verder te willen ontwikkelen centraal.


In de opleiding staat onderwijsontwikkeling centraal en hoe u daar als Master Leren & Innoveren mee omgaat. U verricht uw werk in een dynamische omgeving. Dat stelt voortdurend andere eisen aan uw taken, verantwoordelijkheden en daarmee aan uw competenties (leef-en werkkwaliteiten). In de opleiding werkt u aan uw conceptuele, lerende en onderzoekende, sociaalcommunicatieve, innovatieve kwaliteiten en uw kwaliteiten op het gebied van persoonlijk leiderschap.

De opleiding MLI daagt u als deelnemer uit om u onderzoekend op te stellen, keuzes te maken en deze te verantwoorden. De opleiding rust u zodoende optimaal toe voor uw eigen professionele gedrag in uw (eigen) onderwijspraktijk.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Academische bachelor
Academische master
Bachelor

1st year

In de oriëntatieperiode reflecteert u op uw werkveld en uw functioneren in de praktijk. U stelt vast welke professionele en persoonlijke kwaliteiten u gaat ontwikkelen. Daarbij zijn de professionele kwaliteiten in nauwe samenspraak met het werkveld afgeleid van de eisen die aan Masters Leren & Innoveren worden gesteld: conceptuele, onderzoekende en lerende, management, sociaalcommunicatieve en creatieve kwaliteiten.

admission

Wil je deze opleiding volgen maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? En ben je 21 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor het toelatingsonderzoek 21+. Kijk voor meer informatie op www.toelatingsonderzoek.hu.nl

after 1st year

Hierna start u met de ontwikkeling van uw kwaliteiten. U professionaliseert zich inhoudelijk vanuit de vier perspectieven: 'Zin in leren, verkenning van de effectiviteit van leerprocessen', 'Uitdagend Ontwerpen', 'Begeleiden van vernieuwingen', 'De maatschappelijke context van het onderwijs'. Elk van de perspectieven bekijkt het werkterrein van een MLI vanuit een andere invalshoek.

tuition fee

Informatie over het collegegeldtarief waaronder de opleiding valt is te vinden in de HU collegegeldmeter, zie www.collegegeldmeter.hu.nl.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Academic Master (WO)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Diploma
Credits 60