Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Ondernemerschap & Retail Management

Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Als ondernemer sta je zelf aan het roer, je bepaalt je eigen koers.


In de opleiding Ondernemerschap & Retail management (ORM), voorheen bekend als Small Business en Retail Management (SBRM), werk je aan ondernemerscompetenties. Jij bruist van de ideeën en wilt alles uit jezelf halen. Je ziet kansen waar anderen problemen zien. En als het economisch even tegen zit, ga jij juist harder lopen.

Tijdens je opleiding leer je alle facetten van het ondernemerschap kennen. In projecten en activiteiten die je zelf zoekt, met literatuur die je zelf kiest en volgens je eigen plan. Die vrijheid vereist veel discipline, doorzettingsvermogen en een grote ambitie. Een ORM-mentor begeleidt je daarbij intensief.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO) economie of m&o
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO) economie of m&o
Natuur en Techniek (HAVO) economie of m&o
Cultuur en Maatschappij economie of m&o
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4 Met een diploma van een MBO-opleiding op niveau 4 ben je zonder meer toelaatbaar.


Kosten
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

admission

Wil je deze opleiding volgen maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? En ben je 21 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor het toelatingsonderzoek 21+. Kijk voor meer informatie op www.toelatingsonderzoek.hu.nl

curriculum

Bij SBRM hebben we beperkte roosters en bijna geen voorgeschreven literatuur: in nauwe samenwerking met je mentor en docenten kies je je eigen doel, maak je je eigen plan en ben je verantwoordelijk voor het verwerven van theoretische kennis die daarbij belangrijk is. Uiteraard beoordelen docenten vervolgens of je in staat bent gebleken om theorie op hbo-niveau toe te passen op jouw praktijksituaties.

study abroad

Als student van de HU heb je de mogelijkheid om voor studie of stage naar het buitenland te gaan. Je verbreedt op die manier je horizon, doet ervaring op met een andere taal en cultuur en bouwt je internationale netwerk op. Bovendien is een periode in het buitenland een pluspunt op je cv. Kijk op www.international.hu.nl voor meer informatie.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Geen
Credits 240