Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Optometrie

Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Zoals je voor allerlei lichamelijke problemen naar de huisarts gaat, zo kun je voor oogproblemen naar de optometrist. Als optometrist werk je in een optiekzaak of contactlenzenwinkel, waar je oogaando


Of je werkt bijvoorbeeld in een ziekenhuis of een oogheelkundige kliniek. Wil jij optometrist worden? Volg dan de opleiding Optometrie aan Hogeschool Utrecht.

De opleiding Optometrie is letterlijk uniek: het is de enige in Nederland. De opleiding staat internationaal zeer hoog aangeschreven. Tijdens de studie leer je veel over de werking en de gezondheid van het oog. Je leert hoe je mensen met oogklachten onderzoekt en behandelt. Als optometrist schrijf je zelf een behandeling of hulpmiddelen voor. Soms verwijs je mensen door naar de oogarts. Je leert ook hoe je mensen voorlichting en advies geeft.

Wat je tijdens de studie aan theorie leert, breng je meteen in de praktijk. Je oefent eerst op medestudenten. Vanaf het derde jaar werk je met echte patiënten in onze opleidingskliniek. Daarna ga je op stage om je nog beter voor te bereiden op de beroepspraktijk. Er is veel vraag naar optometristen. Na het afstuderen vind je dan ook snel een goedbetaalde baan.

Deze opleiding heeft een numerus fixus: een beperkt aantal plaatsen.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO) wiskunde A of wiskunde B
Economie en Maatschappij (HAVO) wiskunde A of wiskunde B
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4


Kosten
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

admission

Wil je deze opleiding volgen maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? En ben je 21 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor het toelatingsonderzoek 21+. Kijk voor meer informatie op www.toelatingsonderzoek.hu.nl

job perspective

.

numerus fixus

Er is een numerus fixus met decentrale selectie. Kijk voor meer informatie op www.numerusfixus.hu.nl.

study association

De Society of Optometry & Orthoptic Students (SOS)is de studievereniging voor alle optometrie- en orthoptiestudenten. Als je lid bent van de SOS krijg je korting op beroepsinstrumenten en studieboeken. Ook organiseert de SOS een aantal inhoudelijke en feestelijke activititeiten.

Paramedus is de studievereniging van de Faculteit Gezondheidszorg van Hogeschool Utrecht. Studenten van alle opleidingen aan de faculteit kunnen lid worden. Paramedus is een gezelligheidsvereniging.

tuition fee

Kijk voor de meest actuele informatie op www.hu.nl.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Geen
Credits 240