Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Duurzame Watertechnologie

Hogeschool Van Hall Larenstein

  • Beschrijving
  • Overzicht

Met deze Asociate degree, waarin je van alles leert op het gebied van waterzuivering en drinkwaterbereiding, kun jij een bijdrage leveren aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.


Besparing en hergebruik van schaarse grondstoffen zoals water, energie en nutriënten wordt overal ter wereld steeds belangrijker. Om hoogwaardig hergebruik van water mogelijk te maken moeten allerlei verontreinigingen verwijderd worden. Ook wat betreft grondstoffen is het een uitdaging om de kringlopen te sluiten. Hierbij worden afvalstoffen opgewaardeerd tot grondstoffen. Daarnaast is er in grote delen van de wereld nog steeds een nijpend gebrek aan schoon drinkwater en goede sanitatie.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Economie en Maatschappij (HAVO) met scheikunde
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Economie en Maatschappij met scheikunde of nlt
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4 Studenten met een mbo-diploma niveau 4 zijn toelaatbaar. Voor een goede kans op succes wordt wiskunde en scheikunde op havo-eindexamenniveau naar het hbo sterk aanbevolen.

admission

Aanvullende eis is dat Associate degree studenten tijdens hun opleiding, naast het volgen van modules, minimaal 784 uur in het werkveld van de Ad werkzaam zijn. Heb je (nog) geen relevant werk, dan loop je stage van minimaal 784 uur.

job perspective

Met je Associate degree vergroot je direct je kansen op werk. Voorbeelden van functies zijn: adviseur watertechnologie bij adviesbureau, medewerker water ontwikkelingslanden, technisch medewerker waterzuiveringsinstallatie bij waterbedrijven, toezichthouder water bij waterschappen of gemeente of als water-/drinkwatertechnoloog bij RWZI, waterschappen, onderzoeksinstellingen of waterbedrijven.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120