Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bachelor in de biomedische wetenschappen (Kortrijk)

KU Leuven

  • Beschrijving
  • Overzicht

Onderzoekers werken dagelijks aan de vooruitgang in de medische wereld, het onderzoek naar ziekten en het onderzoeken van nieuwe therapeutische mogelijkheden. De bacheloropleiding geeft je een stevige wetenschappelijke basis met een sterk accent op biomedische opleidingsonderdelen. In de eerste studiefase leg je een solide wetenschappelijke basis met opleidingsonderdelen als biofysica, chemie, medische biologie en wiskunde. Andere opleidingsonderdelen zoals celbiologie en moleculaire biologie zijn specifiek gericht op biomedische eindtermen. Tijdens de werkzittingen en de practica wordt een eigen specifieke invulling aan de toepassingen van het opleidingsonderdeel gegeven. Vanaf de tweede fase ligt de nadruk op medisch wetenschappelijke topics die aan bod komen in de onderzoeksprojecten.

In de modern uitgeruste laboratoria van het IRF Life Sciences, die ook fysisch verbonden zijn met de faculteit geneeskunde, toetsen de studenten de theorie aan de praktijk. In de derde studiefase word je hierin verder opgeleid maar verschuift de focus naar het onderzoek. Zo is er het projectpracticum waarin je met een medestudent zelfstandig een biomedisch probleem leert analyseren en onderzoeken. De opleiding wordt vanaf dat moment ook gedifferentieerder. Binnen een uniek keuzeaanbod kun je eigen accenten leggen en je eigen sterktes en interesses uitdiepen.

Tijdens de derde studiefase van de bacheloropleiding verruim je jouw programma met een profiel naar keuze (10 sp.). Je bepaalt dus voor een stuk zelf je opleiding. Dat laatste geldt zeker binnen de masteropleiding.

De Bachelor in de biomedische wetenschappen is een initiële bachelor. Je kunt deze bachelor ook deeltijds volgen.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Geen
Credits 180