Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bachelor in de interieurarchitectuur (Brussel)

KU Leuven

  • Beschrijving
  • Overzicht

o   De kern van de opleiding is het ontwerpen zelf, dat je via ontwerpprojecten stap voor stap verder uitbouwt in één van onze ontwerpstudio's. De complexiteit van het ontwerpproces is groot. Je moet functionele, technische, maatschappelijke en belevingsaspecten in evenwicht brengen en ze integreren in de private en publieke ruimte.
o   Het programma besteedt veel aandacht aan expressie en aan de relatie tussen de binnenruimte en haar beeldende expressie.
o   Naarmate de opleiding vordert, kun je je eigen curriculum meer en meer kleuren door keuzestudio's, een stage, de   masterproef en een brede waaier van electives (keuzeopleidingsonderdelen).
o   De opleiding is sterk verankerd in het werkveld, via de ontwerppraktijken van docenten en gastdocenten en via je stage.
o   Je volgt ook theorieles over de hedendaagse en vroegere benaderingen van het interieur en je krijgt een heel stuk    technologische en beroepsgeoriënteerde knowhow mee.
o   Je wordt vertrouwd gemaakt met de beginselen van onderzoek en stapsgewijs leer je ontwerpen inzetten als tool voor   ontwerpmatig onderzoek.
o   Aan het eind van je opleiding kun je complexe publieke interieurs op verschillende schaalniveaus ontwerpen.

Dit is een initiële bachelor die je vol- of deeltijds kunt volgen.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Geen
Credits 180