Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bachelor in de lichamelijke opvoeding en de bewegingswetenschappen (Leuven)

KU Leuven

  • Beschrijving
  • Overzicht

De opleiding bestudeert de bewegende mens vanuit een multidisciplinaire benadering. Naast de opleidingsonderdelen uit de humane wetenschappen, de natuurwetenschappen en de biomedische wetenschappen komen er ook opleidingsonderdelen, gericht op het ontwikkelen van professionele competenties, aan bod.

o   Je bestudeert de menselijke beweging (bv. bewegings- en trainingsleer, fysiologie, biomechanica, motorisch leren) en de bewegende mens (vanuit een psychologische, pedagogische, sociologische, historische en ethische benadering).
o   Je bouwt wetenschappelijk-theoretische inzichten op, die je kunt vertalen naar professionele toepassingen.
o   Daarom moet je zelf bewegingsvaardigheden ontwikkelen, zowel in individuele disciplines (atletiek, dans, gymnastiek, zwemmen) als in teamsporten (basketbal, handbal, voetbal, volleybal).

Naast lichamelijke opvoeding en sport breidt die begeleiding zich uit naar sectoren als gezondheid, fitness, welzijn, prestatie, inspanning, remediëring, therapie, arbeid en vrije tijd, maar ook sportmanagement en -beleid.

Volg je de verkorte bachelor, dan sluit je aan bij de lesmomenten georganiseerd voor het standaardtraject van de bachelor. Bepaalde opleidingsonderdelen uit de verkorte bachelor worden daardoor echter gelijktijdig georganiseerd. Raadpleeg het uurrooster voor gedetailleerde informatie.

Dit is een initiële bachelor die je vol- of deeltijds kunt volgen.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Geen
Credits 180