Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bachelor in de onderwijskunde (Kortrijk)

KU Leuven

  • Beschrijving
  • Overzicht

In de eerste opleidingsfase krijg je een uitgebreide introductie in de verschillende basis disciplines van de psychologie, aangevuld met een methodologische basisopleiding en een verkenning van de onderwijskundige wetenschap en praktijk.

De tweede opleidingsfase focust op de pedagogische basisvorming met een onderwijskundige oriëntatie. Je wordt ingeleid in de verschillende basisdisciplines van de pedagogische wetenschap (onderwijs- en opleidingskunde, sociale en culturele pedagogiek en orthopedagogiek) en de methodologische component wordt verder uitgebouwd.

De derde opleidingsfase heeft een uitgesproken onderwijskundige en praktijkgerichte invalshoek. De expertise in het gebied van onderwijstechnologie enerzijds en onderwijseffectiviteit en -evaluatie anderzijds wordt sterk uitgebreid. Het onderzoeksmatig behandelen van een praktijkprobleem krijgt vorm in een integrerende onderzoeksopdracht. Je kiest voor een verbredende minor economie, communicatiewetenschappen of internationalisering. Daarnaast loop je stage in scholen, organisaties en bedrijven.

Dit is een initiële bachelor die je vol- of deeltijds kunt volgen.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Geen
Credits 180