Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Master in Projectmanagement, specialisatie Technisch projectmanagement en innovatie

NCOI Opleidingsgroep

  • Beschrijving
  • Overzicht

NCOI is officieel erkend door het Ministerie van OCW volgens de Wet op Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW). NCOI biedt al zijn Masteropleidingen aan op basis van het kwaliteitssysteem van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Het curriculum staat onder toezicht van een onafhankelijke adviesraad en is volledig ontworpen vanuit de accreditatiekaders van de NVAO. Het accreditatieproces kent een lange doorlooptijd. In 2011 zal deze opleiding het accreditatieproces doorlopen.

 

Doelgroep

Deze Masteropleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen die vanuit diverse rollen verantwoordelijk zijn voor grotere en complexe projecten met een technisch, innovatief karakter en die zich op dit terrein willen ontwikkelen tot gedegen professionals op projectmanagementgebied. In sommige organisaties is (strategisch) projectmanagement belegd in specifieke functies als project-, programma- of portfoliomanager. Voor hen is deze opleiding uitermate geschikt. De opleiding is ook bijzonder nuttig voor managers, adviseurs en beleidsmedewerkers die sturing geven aan een of meerdere projecten.

 

Toelatingsvoorwaarden

U heeft een HBO Bachelor of academische opleiding afgerond, aangevuld met 2 jaar relevante werkervaring.

 

Doel en opzet van de opleiding

Deze unieke deeltijdopleiding is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding duurt 2 jaar met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst in de 2 weken. De modulaire opzet met 7 Masterclasses, verdeeld over 2 fases, en een eindscriptie maakt het mogelijk flexibel te studeren. Deze opleiding is dan ook uitstekend te combineren met een drukke baan.
De eerste fase van deze praktijkgerichte Masteropleiding bestaat uit een modulair programma, waarin u direct aan de slag gaat met de fundamentele kennis en competenties op het gebied van project- en programmamanagement. Deze fase bestaat uit 4 Masterclasses, die u afsluit met een eindopdracht of case. In de eindopdrachten wordt de verbinding gemaakt tussen de inhoud van de Masterclasses en de werkpraktijk. Dat maakt het leren niet alleen boeiend, maar ook heel efficiënt.
In de eerste fase leert u alles op het gebied van project- en programmamanagement, maar beziet u projecten ook in hun bedrijfskundige context en met name als veranderinstrument. En uiteraard is er in deze fase uitgebreid aandacht voor de financiële kant van projectmanagement. In de Masterclasses krijgt u inzicht in onderliggende theorieën en modellen. Uiteraard is er ook veel ruimte voor vaardigheidsontwikkeling. Belangrijke thema's als internationalisering en technologische ontwikkelingen krijgen in de verschillende Masterclasses hun plek, want projectmanagement krijgt ook steeds vaker een internationaal karakter. Omdat het als eindverantwoordelijke van strategische projecten zo belangrijk is dat u gefundeerd en goed onderbouwd conclusies trekt en daarop uw acties baseert, is er ook aandacht voor onderzoeksvaardigheden. Want alleen met dit brede pallet van competenties bent u verzekerd van uw succes als manager van één of meerdere belangrijke projecten.
In fase 2 van de Masteropleiding volgt u 2 Masterclasses en specialiseert u zich in technisch-innovatief projectmanagement. De Masterclasses in deze fase richten zich zonder uitzondering op het gevorderde projectmanagement en met name op de relatie van projecten met de organisatiedoelstellingen.
U leert vooraf projecten te prioriteren en waar nodig bij te stellen, zodat ze optimaal bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie. Uiteraard leert u hoe u er gedurende het project voor zorgt dat dat ook het geval blijft.
De Masteropleiding wordt afgesloten met een eindscriptie. In de verschillende Masterclasses en in enkele specifiek voor dit doel ontwikkelde bijeenkomsten wordt u zorgvuldig voorbereid op deze afsluitende stap. U wordt begeleid bij de onderzoeksvaardigheden en -technieken die daarvoor nodig zijn. Deze gedegen voorbereiding zorgt ervoor dat u ook deze laatste stap in de opleiding succesvol doorloopt. U krijgt een persoonlijke scriptiebegeleider toegewezen, die volledig is gespecialiseerd op uw vakgebied.
De scriptiebegeleider ondersteunt en begeleidt u om tot een optimaal resultaat te komen voor uw eindscriptie. De literatuur is een mix van Nederlandstalige en Engelstalige boeken op Masterniveau. We voorzien deze altijd van een Nederlandse studiewijzer en aanvullende materialen, waardoor u het Engelse studiemateriaal op een prettige en efficiënte manier kunt bestuderen.
Deze opleiding wordt verzorgd door ervaren topdocenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd door NCOI Business School. U gaat tijdens de bijeenkomsten actief aan de slag met de theorie, opdrachten, cases en praktijksituaties.

 

Erkende titel

Bij accreditatie sluit u de Masteropleiding af met het officiële getuigschrift 'Master in Projectmanagement' van NCOI Business School.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Master (HBO)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma