Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op:
Bron: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/hbo-student-heeft-weinig-kans-op-werk


Weinig kans op werk voor afgestudeerde HBO'ers

Dat concludeert de Keuzegids HBO van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Het perspectief op een baan voor HBO'ers is zo slecht omdat er veel studenten zijn en de concurrentie op de arbeidsmarkt groot is. "Bovendien is de economie niet al te gunstig en blijven ouderen langer werken omdat het kabinet heeft bezuinigd op de AOW", aldus Frank Steenkamp van het CHOI.

Met name studenten die kiezen voor een opleiding fysiotherapie, bedrijfskunde, toerisme en communicatie hebben hier last van. De kansen op een baan zijn voor deze groep het kleinst. Ook voor aankomend bouwkundigen, accountants en kunstenaars is het toekomstbeeld 'matig', stelt het CHOI.

Bij een aantal opleidingen hebben HBO'ers wel kans op een baan. Het gaat dan om de opleidingen medisch laborant, scheikundige, wiskundige en werktuigbouwkundige.

In de gids komt ook de kwaliteit van de opleidingen aan bod. Kleine opleidingen scoren het beste, volgens het CHOI. Opvallend is dat Hogeschool Inholland, waar eerder veel problemen waren, nog steeds slecht scoort. Ondanks alle goede voornemens van de school scoren de opleidingen van Inholland het slechtst.