Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Parttime MSc in Management

Nyenrode Business Universiteit

  • Beschrijving
  • Overzicht

Wil jij meer dan alleen een studie en samen met anderen werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling? Dan is het parttime MSc in Management op Nyenrode wellicht iets voor jou!


Het parttime MSc in Management is uitermate geschikt wanneer je als ondernemende professional verbreding en verdieping van kennis zoekt op het gebied van management en bedrijfskunde.

Onze studenten zijn niet bang om over hun grenzen heen te gaan en de spiegel voorgezet te krijgen om zo het beste uit zichzelf, hun team en hun organisatie te halen. Ze zijn werkzaam in alle branches, van MKB tot grote multinationals, start-up tot gevestigde ondernemingen in de profit- of de non-profitsector, in een Nederlandse of internationale omgeving.

Met colleges op vrijdagavond en zaterdagochtend is het programma zo ontworpen dat je een veeleisende baan en een intensieve academische studie kunt combineren.

Kosten

2017 Part-time Institutioneel € 30450 / hele opleiding
2017 Part-time Internationaal € 30450 / hele opleiding

1st year

Programma pre-master
Foundations of Research
Accounting for Managers
Analytical Business Tools
Business Statistics
Foundations of Finance
Management Communications Skills
Managerial Economics
Marketing Strategy

characteristics

Hoewel ze vanuit verschillende achtergronden komen, hebben onze studenten een aantal dingen gemeen: Ze hebben lef en de drive om het beste uit zichzelf en anderen te halen en de pressure-cooker die Nyenrode heet succesvol te combineren met hun drukke baan en privéleven. Niet voor niets is de MSc in Management van Nyenrode in 2017 voor de achtste keer verkozen tot Beste Master in Nederland door Keuzegids (categorie Business Studies). Dit kan alleen met de beste studenten!

curriculum

De Pre-Master is het eerste jaar van de opleiding. Alle basisonderdelen van bedrijfskunde komen in de Pre-Master aan de orde. Het doel van de Pre-Master is dat alle studenten op hetzelfde kennisniveau gebracht worden. Dit is van belang omdat de PTMSc-studenten vaak zeer verschillende opleidingen hebben gevolgd. Na de pre-master heb je voldoende bedrijfskundige kennis opgedaan om de Master succesvol te kunnen doorlopen.

job perspective

Na het part-time MSc ben je in staat om vanuit een breed bedrijfskundig perspectief vraagstukken te analyseren en op te lossen. Door de focus op persoonlijke ontwikkeling en leiderschap word je een scherpere gesprekspartner voor klanten en collega's en bent hierdoor in staat om diverse managementposities te vervullen.

study abroad

Niet verplichte studiereis in de Masterfase - Brazilie (2014), China (2015), Colombia (2016).

tuition fee

Collegegeld*
Pre-master: € 9.850
Masterfase jaar 2: € 9.850
Masterfase jaar 3: € 9.850
Totaalbedrag: € 29.550

Boeken*
Boeken: ca. € 1.350

Wiskundecursus*
Cursus incl. reader en examens: € 290
Examen (zonder cursus): € 95

Selectiekosten*
Selectiekosten: € 220

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 27 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Privé
Afronding Diploma
Credits 85