Dé opleidingensite voor hbo en hoger

2 jarige PABO verkort

Stenden Hogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Heeft u een hbo- of universitaire opleiding afgerond, dan biedt PABO Assen u de 2jarige opleiding aan (TOP). De studie bestaat uit één lesdag per week, anderhalve dag stage en de rest is zelfstudie.Na de afronding van de PABO verkort in Assen zijn er veel mogelijkheden tot banen. Bijvoorbeeld: Montessori-, Jenaplan- of Daltononderwijs.
Daarnaast biedt de opleiding de mogelijkheid om binnen de reguliere studiebelasting het diploma christelijk basisonderwijs (het DCBO-diploma) te behalen.
Ook bestaat de mogelijkheid tot het volgen van de specialisatiecursus beweging.

Tijdens deze 2jarige opleiding worden algemene competenties en heel veel verschillende vakken behandeld. Bijvoorbeeld pedagogiek, rekenen en taal, wereldoriëntatie (biologie, aardrijkskunde en geschiedenis), kunstzinnige vorming (beeldende vorming, drama en muziek) en bewegingsonderwijs.

Daarnaast is er veel aandacht voor Studieloopbaan- begeleidng. Binnen de SLB-uren wordt niet alleen aandacht besteed aan de individuele studievoortgang, maar komen ook brede competentieontwikkeling, stage-ervaringen en presentaties van pedagogische onderwerpen aan de orde.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Academische propedeuse U hebt een hbo- of een wo-opleiding nodig, niet alleen een propedeuse.
HBO propedeuse U hebt een hbo- of een wo-opleiding nodig, niet alleen een propedeuse.


Kosten
2017 Full-time Institutioneel € 7900 / jaar
2017 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2006 / jaar

1st year

Naast een stevige theoretische basis, is de opleiding gericht op leren in de praktijk. Een sterke praktijkcomponent waarin de relatie tussen werkveld, student en opleiding centraal staat.

study advise

0

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma