Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Stenden Hogeschool

  • Beschrijving
  • Overzicht

Een brede opleiding gericht op wetenschappelijk onderzoek in de biologie en biomedische chemie.Deze specialisatie staat in het teken van het onderzoeken en analyseren van medische en biologische processen. Het is een brede opleiding gericht op wetenschappelijk onderzoek in de biologie en biomedische chemie.

Na afronding van de studie doe je bijvoorbeeld research naar nieuwe analysetechnieken voor het vaststellen van om lage concentraties van een afweerstof in bloed. Een boeiend beroep met goede arbeidsmarktperspectieven. Ook kun als research laborant gaan werken in de gezondheidszorg of in de farmaceutische industrie.

Tijdens de specialisatie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek volg je vakken als: microbiologie, klinische chemie, hematologie, immunologie en medische laboratoriumtechnieken.Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek

1st year

Kennismaking met het vak -- In de propedeusefase maak je kennis met het vak Life Science. De specialisatierichtingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie komen allebei aan bod. In kleine groepjes werk je aan praktijkopdrachten. Je krijgt vakken als biochemie, biologie, wiskunde en informatica. Pas na anderhalf jaar kies je je specialisatie. Zo ga je met een brede basis het vervolg van je studie in.

characteristics

Goede arbeidsmarktperspectieven na afronding van de studie.

study advise

0

study advise

0

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240