Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Executive Master of IT-Auditing

TiasNimbas

  • Beschrijving
  • Overzicht

IT-Auditing geeft een brede en diepgaande kennis van de wijze waarop en de methoden en technieken waarmee de diverse kwaliteitsaspecten van de automatisering kunnen worden beheerst en beoordeeld.


Het programma heeft de volgende doelstellingen:

* U zult reeds gedurende het programma in staat zijn het geleerde in de praktijk toe te passen.
* Het programma IT-Auditing kent een op de praktijk gerichte opbouw, waarbij de noodzakelijke theoretische onderbouwing op een natuurlijke wijze wordt ingepast.
* Naast ICT-kennis en -kunde leert u ook de benodigde IT-auditvaardigheden. Deze vaardigheden zijn cruciaal voor het opbouwen van het noodzakelijke vertrouwen in een IT-auditor.
* U bent in staat succesvol te communiceren met opdrachtgevers, met name dit element wordt via het unieke concept van de slotopdracht sterk getoetst en aangescherpt.
* Een sterk relatienetwerk wordt tijdens de studie ontwikkeld.
* Het diploma van TIAS is door de NOREA erkend hetgeen een voorwaarde is om u in te kunnen schrijven in het register van IT-auditors.

De IT-Audit opleiding is bedoeld voor aankomend IT-auditors, informatiekundigen en accountants die zich verder willen ontwikkelen in het vakgebied. Daarnaast behoren ICT-managers en kwaliteitsmanagers nadrukkelijk ook tot de deelnemersgroep.

The Executive Master of IT-Auditing doesn't only broaden your IT knowledge and technical skills. It also strengthens your ability to effectively and successfully communicate with internal and external stakeholders, as an authoritative adviser. You will become comfortably adept at offering Board Members and external clients advice and answers. Whether its about the security and reliability, or efficiency and effectiveness of IT systems.

Program Aims

Upon completion you will be fully able to:
* perform real-life audits in your company, from acquisition to advice.
* clearly professionally and effectively communicate with clients
* play an important role in (international) IT-audit research
* estimate the security, efficiency and effectiveness of IT

tuition fee

De programmaprijs bedraagt € 24.000,- (excl literatuur). Bij de programmaprijs zijn de kosten voor tentamens, examen, eventueel een herexamen en een 2-jarig lidmaatschap van de TiasNimbas Lifelong Learning Alumni Programme inbegrepen.

Indien u zelf (een deel van) de kosten voor uw rekening neemt, wijzen wij u op de bestaande fiscale regelingen inzake de aftrek van scholingskosten voor de inkomstenbelasting.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 30 maanden
Kosten €24000
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Geen
Credits 60