Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Communicatie, beleid en management

Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Communicatie, beleid en management gaat over de rol van communicatie bij strategievorming, beleidsbepaling en leidinggeven in een organisatie.


Je leert inzien welke cruciale rol communicatie vervult bij strategievorming, beleidsbepaling en leidinggeven in een organisatie. Daarbij ontdek je verschillende manieren waarop managers communicatiemiddelen kunnen inzetten om via samenwerking het kennismanagement in hun organisatie te bevorderen.

Het masterprogramma Communicatie, beleid en management leidt je op tot onderzoeker of adviseur die kan leren van het verleden, een analyse kan maken van problemen uit de praktijk van alledag en hulp biedt bij het zoeken naar mogelijke oplossingen. Als je dit masterprogramma hebt gevolgd, kun jij een bijdrage leveren omdat je weet hoe je in- en externe communicatie als sturingsmiddel kunt inzetten.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 10512 / jaar
2018 Full-time Internationaal € 15575 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

characteristics

* overtuigend communiceren in de netwerksamenleving
* competenties voor de arbeidsmarkt
* kleinschalig onderwijs

curriculum

Naast de cursussen 'Kennis en samenwerking in organisaties' en 'Veranderen met beleid' en 'Communiceren met impact' werk je aan je academische en professionele vaardigheden.
In de tweede helft van je studie voer je het afstudeeronderzoek uit in het onderzoeksseminar Communicatie aan het werk en schrijf je je scriptie.

job perspective

Je kunt onder andere aan de slag als onderzoeker/adviseur bij een (communicatie)adviesbureau, een gemeente, de provincie of een ministerie. Het is ook mogelijk als stafmedewerker communicatie of Public Relations te starten, en vanuit die positie door te groeien naar een leidinggevende functie.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60