Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Diergeneeskunde

Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Hoe functioneert een gezond dier? Wat als het functioneren fout gaat? Wat is de relatie tussen het dier, de mens en omgeving? In de bachelor Diergeneeskunde doe je veel kennis op over deze aspecten...


en kom je in aanraking met thema's die nauw samenhangen met diergezondheid en volksgezondheid, zoals voedselveiligheid.

Het grootste deel van de opleiding bestaat uit verplichte vakken. Daarnaast is er een profileringsruimte, die je vult met keuzecursussen. De opleiding start met een algemene basis, het bouwplan. Je leert de grondbeginselen van een aantal structuren en processen in het dierlijke lichaam. Je zoomt in op cel- en molecuulniveau, maar je kijkt ook naar populatiedynamica. Vervolgens krijg je thematisch onderwijs waarin diersoortoverschrijdend inzicht in gezonde en zieke dieren centraal staat. In de studie wordt veel aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden, persoonlijke en professionele ontwikkeling en wetenschappelijke vorming.

De bachelor Diergeneeskunde is een brede opleiding en vormt de basis voor de masteropleiding Diergeneeskunde of een biomedische masteropleiding (bijvoorbeeld bepaalde Geneeskundige masters, researchmasters in de Life Sciences en masters op het gebied van gezondheidsvoorlichting etc.). Om dierenarts te worden vervolg je je studie met de masteropleiding Diergeneeskunde.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Natuur en Gezondheid natuurkunde
Natuur en Techniek biologie
Academische propedeuse aanvullende eis is dat de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde A of B aantoonbaar zijn afgelegd op VWO-niveau.
HBO propedeuse aanvullende eis is dat de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde A of B aantoonbaar zijn afgelegd op VWO-niveau.


Kosten
2018 Full-time Institutioneel € 18415 / jaar
2018 Full-time Internationaal € 21797 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 180