Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Geneeskunde van gezelschapsdieren

Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Het masterprogramma Geneeskunde van gezelschapsdieren valt onder de masteropleiding Diergeneeskunde en is uitsluitend toegankelijk voor studenten die de Utrechtse bacheloropleiding Diergeneeskunde heb


Dit masterprogramma richt zich op de gezelschapsdierensector. Een groot deel van het programma ben je coassistent in de Universiteitkliniek voor Gezelschapsdieren van de faculteit Diergeneeskunde en bij externe praktijken. Je houdt je voornamelijk bezig met het onderzoeken en behandelen van gezelschapsdieren (honden, katten, konijnen, cavia's en vogels) en communiceert veelvuldig met de patiënteigenaren.

Oefenen in klinische setting
Een groot deel van het programma oefen je in een klinische setting met een patiënt het geïntegreerd toepassen van opgedane kennis en vaardigheden in de bachelor en master. Je volgt in toenemende mate de patiënt tijdens het gehele traject van anamnese, klinische diagnostiek en behandeling en je ontwikkelt zelfstandigheid in het klinisch handelen en redeneren.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 21797 / jaar
2018 Full-time Internationaal € 23882 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

admission

Vanaf collegejaar 2020-2021 is matching voor studenten met een diploma van de Utrechtse bacheloropleiding Diergeneeskunde een verplicht onderdeel van de inschrijving voor de masteropleiding Diergeneeskunde. Op dit moment wordt onderzocht hoe een matchingstraject er uit gaat zien en meer informatie volgt zodra er meer over bekend is.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 180