Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Geografie: educatie en communicatie

Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Het masterprogramma geografie: educatie en communicatie leidt je op tot eerstegraads bevoegd docent Aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs.


In het masterprogramma geografie: educatie en communicatie vergaar je grondige en verdiepende kennis op het gebied van de geografie. Daarnaast leer je hoe je deze kennis en inzichten over kan brengen in de onderwijspraktijk. Je wordt opgeleid tot docent geografie en leert de theorie te koppelen aan de praktijk.
Je verdiept je vakinhoudelijke kennis van geografie. Tijdens de vakdidactische colleges leer je hoe je die kennis overbrengt op je leerlingen. Daarnaast bestaat een groot deel van je opleiding uit praktijkgebonden leren in de vorm van stages. Je doet daarbij onder meer een praktijkgericht onderzoek, dat aansluit bij de onderzoeksvragen die in je stageschool leven. Ook leer je hoe je je kennis in niet-schoolse settings toegankelijk kunt maken voor anderen.
Het cursusaanbod wordt verzorgd door de interfacultaire Graduate School of Teaching (penvoerder faculteit Sociale Wetenschappen). De vakinhoudelijke cursussen volg je bij de faculteit Geowetenschappen.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 10512 / jaar
2018 Full-time Internationaal € 15575 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

job perspective

Natuurlijk zijn er ook andere educatieve functies waarin je aan de slag kan. De lerarenopleiding van de Universiteit Utrecht biedt ook daar een goede voorbereiding op.
Je kunt denken aan een baan als docent in het hbo, een functie bij een educatieve dienst of didactisch centrum (musea, bezoekerscentra, ngo's), uitgever of (freelance) schrijver van aardrijkskundemethoden, onderwijsgeografisch onderzoeker, voorlichter bij (semi)overheidsinstellingen of journalist.

objectives

Na afronding van dit masterprogramma ben je startbekwaam: je kunt als beginnende leraar voor de klas als eerstegraads bevoegd docent Aardrijkskunde. Je ontwikkelde basisbekwaamheden sluiten aan op de wettelijke eisen van de beroepspraktijk van de leraar. Door de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan kun je echter ook aan de slag in diverse andere educatieve functies.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type MA (Master of Arts)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MA (Master of Arts)
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120