Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Gezondheidszorg paard

Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Het masterprogramma Gezondheidszorg Paard valt onder de masteropleiding Diergeneeskunde en is uitsluitend toegankelijk voor studenten die de Utrechtse bacheloropleiding Diergeneeskunde hebben afgerond


Dit masterprogramma richt zich op de diersoort paard. Een groot deel van het programma ben je coassistent in de eigen intramurale en ambulante paardenkliniek van de faculteit Diergeneeskunde en bij externe praktijken. Je houdt je voornamelijk bezig met het onderzoeken en behandelen van het zieke paard en communiceert veelvuldig met de patiënteigenaren.

== Theorie en praktijk ==
Een belangrijk uitgangspunt van het masterprogramma Gezondheidszorg paard is de integratie van theorie en praktijk. Gedurende het eerste jaar wordt 's middags de theorie behandeld in zeven theorie-blokken en pas je 's ochtends de theorie toe als je meeloopt met de verschillende klinische disciplines.

Tijdens het klinisch onderwijs maak je kennis met alle aspecten van de paardengeneeskunde, dus ook met de ondersteunende disciplines op stal en in de polikliniek, met de smederij, de sterilisatie en uiteraard met de klinieken zelf: inwendige ziekten, heelkunde en voortplanting. Daarnaast participeer je in de avond-, nacht- en weekenddiensten. Je maakt onderdeel uit van een studententeam.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 21797 / jaar
2018 Full-time Internationaal € 23882 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

admission

Vanaf collegejaar 2020-2021 is matching voor studenten met een diploma van de Utrechtse bacheloropleiding Diergeneeskunde een verplicht onderdeel van de inschrijving voor de masteropleiding Diergeneeskunde. Op dit moment wordt onderzocht hoe een matchingstraject er uit gaat zien en meer informatie volgt zodra er meer over bekend is.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 180