Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Internationaal publiekrecht

Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

In het masterprogramma internationaal publiekrecht leer je over de rechtssystemen van verschillende landen en de rol van het recht in de internationale en Europese politiek en economie.


De master internationaal publiekrecht leidt je op voor een functie bij een internationaal gerechtshof of internationale (vluchtelingen)organisatie of tot diplomaat. Steeds vaker worden maatschappelijke vraagstukken beïnvloed door het internationaal en Europees recht en de besluiten van internationale organisaties. Veel Nederlandse bedrijven opereren buiten de landsgrenzen. Bovendien is Nederland lid van een groot aantal internationale organisaties, zoals de Europese Unie en de Verenigde Naties. Daarom is het van groot belang te weten hoe de verhoudingen liggen tussen Europees rechtelijke regels, volkenrechtelijke regels (verdragen en gewoonterecht) en nationale wetgeving. Je specialiseert je in de juridische dimensie van de internationale betrekkingen op allerlei terreinen, zoals internationale veiligheid, mensenrechten, handel en milieu.

Het programma duurt een jaar en biedt je bijvoorbeeld vakken als International Criminal Courts, International Environmental Law, Police and Human Right Violations, International Law of the Sea.
Je sluit je master af met een scriptie, gebaseerd op een onderzoek over een zelfgekozen onderwerp.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 10512 / jaar
2018 Full-time Internationaal € 15575 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type LL.M (Master of the Laws)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60