Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Kunstgeschiedenis: educatie en communicatie

Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Het masterprogramma Kunstgeschiedenis: educatie en communicatie leidt je op tot eerstegraads bevoegd docent Kunstgeschiedenis, Kunst (algemeen) en CKV in het voortgezet onderwijs.


In het masterprogramma Kunstgeschiedenis: educatie en communicatie word je opgeleid tot docent. In deze master verdiep je je kennis van de kunstgeschiedenis en leer je hoe je je kunsthistorische kennis en inzichten effectief op een groep leerlingen over kunt brengen en welke vakonderdelen daarbij voor welke doelgroep relevant zijn. Vakinhoudelijke en beroepsgerichte semesters wisselen elkaar hierbij af. Tijdens de beroepsgerichte semesters worden de onderwijskundige en vakdidactische aspecten van het vak aan de orde gesteld en leer je hoe je vakinhoudelijke kennis in de onderwijspraktijk kunt overbrengen.
Een deel van je opleiding bestaat uit praktijkgebonden leren in de vorm van stages. Je doet hierbij niet alleen concrete ervaring op in het onderwijs, maar verricht ook een praktijkgericht onderzoek, dat aansluit bij voor jouw vakgebied relevante onderzoeksvragen. Ook leer je hoe je je kennis in een niet-schoolse omgeving toegankelijk kunt maken. Hierdoor kun je na je studie ook aan de slag in andere educatieve functies.
Het cursusaanbod wordt verzorgd door de interfacultaire Graduate School of Teaching. De vakinhoudelijke cursussen volg je bij de faculteit Geesteswetenschappen.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 10512 / jaar
2018 Full-time Internationaal € 15575 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

job perspective

Natuurlijk zijn er ook andere educatieve functies waarin je aan de slag kan. De lerarenopleiding van de Universiteit Utrecht biedt ook daar een goede voorbereiding op.
Je kunt denken aan een baan als docent in het hbo, een functie bij een educatieve dienst of didactisch centrum, medewerker bij een uitgeverij, vakdidactisch onderzoek doen, voorlichting en journalistiek, een baan in het bedrijfsleven (b.v. klantpresentaties) of schoolleider (coördinatie, management, coaching van leraren).

objectives

Na afronding van dit masterprogramma ben je startbekwaam: je kunt als beginnende leraar voor de klas als eerstegraads bevoegd docent Kunstgeschiedenis. Je ontwikkelde basisbekwaamheden sluiten aan op de wettelijke eisen van de beroepspraktijk van de leraar. Door de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan kun je echter ook aan de slag in diverse andere educatieve functies.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type MA (Master of Arts)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MA (Master of Arts)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120