Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Nederlandse literatuur en cultuur

Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

In dit onderzoeksmasterprogramma bestudeer je de (vroeg)moderne Nederlandse literatuur in haar intermediale en internationale context


Deze onderzoeksmaster is uniek in haar soort. Nergens anders vind je de mogelijkheid om in het Nederlands de Nederlandse literatuur en cultuur te bestuderen. Studenten van de onderzoeksmaster Nederlandse literatuur en cultuur worden vanaf dag één gestimuleerd hun eigen profiel als onderzoeker en beschouwer van de Nederlandse literatuur en cultuur te ontwikkelen. Er is volop ruimte om je eigen invulling te geven aan het curriculum. De hoofddocenten en hoogleraren van het programma zijn gespecialiseerd in de relevante methodieken en onderzoeksdomeinen op dit gebied - van cultuurhistorisch onderzoek tot digital humanities. In hun cursussen en tutorials maak je kennis met de belangrijkste onderzoekstradities in de letterkunde en cultuurgeschiedenis.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 10512 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

job perspective

Na de master Nederlandse letterkunde kun je in de wetenschap aan de slag als onderzoeker en docent. Ook in het niet-academische onderwijs zijn er opties: bij hbo-opleidingen bijvoorbeeld wordt er in toenemende mate gezocht naar docenten die ook als onderzoeker werkzaam zijn. Dankzij je academische vaardigheden heb je ook elders op de arbeidsmarkt uitstekende perspectieven. Zo kun je terechtkomen bij een uitgeverij, een literaire of culturele instelling, een museum of in de journalistiek.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type MA (Master of Arts)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MA (Master of Arts)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120