Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Organisaties, verandering en management

Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Organisaties, verandering en management gaat in op veranderingen in organisaties; je krijgt oog voor effectiviteit zonder de aandacht voor mensen, interacties en processen te verliezen.


De master organisaties, verandering en management gaat in op verschillende onderwerpen rondom verandermanagement. Soms zijn de doelen van organisatieverandering en -management tegenstrijdig, in elk geval zijn ze complex en meerduidig. Het management moet ook rekening houden met de gevolgen die veranderingen hebben voor de mensen en processen in de organisatie. Organiseren en managen is mensenwerk: voor, door en samen met mensen. Vanuit dat gegeven spelen vraagstukken van politiek gedrag, leiderschap, leren, identiteit en betekenis en cultuurverandering natuurlijk een grote rol. Verandermanagement gaat daarom om mensen, betekenissen en interacties. Dat vraagt om inzicht, scherpe analyses en creatief vermogen.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 10512 / jaar
2018 Full-time Internationaal € 15575 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

characteristics

combinatie bestuurskunde en organisatiewetenschap

actuele casussen en competenties voor de praktijk

kleinschalig onderwijs

curriculum

Het programma bestaat uit de cursussen 'Managemen van verandering', Organisaties en verandering' en 'Veranderen en verbeelden'. Daarnaast besteden we aandacht aan academische en professionele vaardigheden.
Afsluitend voer je een afstudeeronderzoek uit in een organisatie om vanuit het concrete organisatieleven van alledag mee te maken waar een verandermanager voor staat.

job perspective

Je kunt diverse functies vervullen na je studie: veel afgestudeerden zijn werkzaam bij adviesbureaus voor zowel de publieke als private sector. Ook komt het geregeld voor dat afgestudeerden hun carrière vervolgen met een traineeship bij een publieke of private instelling. Daarnaast stappen ze vaak in een managementtraject bij een grote diversiteit aan organisaties.

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60