Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Privaatrecht

Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

De master Privaatrecht biedt een brede basis en de vaardigheden om met de steeds veranderende inhoud van het privaatrecht om te kunnen gaan.


Maatschappelijke veranderingen en de internationalisering van het recht brengt tal van moeilijkheden met zich mee en vergt van de student van nu en van de jurist van morgen dat zij of hij snel kan schakelen tussen verschillende normen- en rechtsstelsels. Huidige regels moeten kritisch worden bestudeerd en geïnterpreteerd worden in het licht van deze ontwikkelingen. Binnen het programma Privaatrecht word je goed voorbereid om met deze veranderende inhoud van het privaatrecht en actuele maatschappelijke ontwikkelingen om te kunnen gaan.

De basis wordt gelegd met de verplichte majorcursussen op het gebied van het internationaal privaatrecht en de civiele procespraktijk. Dit masterprogramma sluit aan op het privaatrechtelijke onderzoek van je docenten. Vanaf de start van de opleiding word je getraind in het zelfstandig verrichten van onderzoek binnen het Onderzoeks- en Scriptietrainingstraject.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 10512 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

1st year

Het masterprogramma Privaatrecht start in september en duurt één jaar. Het academische jaar bestaat uit:
* een master-major die bestaat uit vier verplichte vakken (30 EC) Dit zijn twee verplichte majorcursussen en Capita Selecta I en II (bestaande uit verschillende modules)
* een master-minor of specialisatie (15 EC)
* het Onderzoeks- en scriptietraject uitmondend in een scriptie (15 EC)

characteristics

Je studeert aan één van de grootste en oudste, maar ook aan één van de mooiste rechtenopleidingen van Nederland. Recht in Utrecht staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Door uitdagende onderwijsprogramma's en de samenwerking met buitenlandse faculteiten, bouw je aan een sterke positie op de arbeidsmarkt vanwege die specifieke vaardigheid en je gekozen specialisa

curriculum

Het masterprogramma Privaatrecht start in september en duurt één jaar en bestaat uit:
* een master-major (30 EC) die bestaat uit vier verplichte cursussen. Dit zijn twee verplichte majorcursussen en Capita Selecta I en II (bestaande uit verschillende modules);
* een master-minor of specialisatie (15 EC);
* het Onderzoeks- en scriptietraject naar het schrijven van een scriptie van 15 EC.

job perspective

Ben je afgestudeerd, dan kun je aan de slag als advocaat-stagiair, bestuurder, ambtenaar of bedrijfsjurist of –op den duur– in de rechterlijke macht. Je ziet privaatrecht als middel om onze complexe samenleving te begrijpen, te ondersteunen of te sturen. Als wetenschapper leer je hoe je je kritisch en analytisch ten opzichte van het privaatrecht kunt opstellen.

objectives

Na je studie kun je aan de slag als advocaat-stagiair, bestuurder, ambtenaar, bedrijfsjurist of in de rechterlijke macht. Privaatrecht zie je als middel om onze complexe samenleving te begrijpen, te ondersteunen of te sturen. Je weet nationaal en internationaal feilloos in te spelen op de actualisteiten. Als wetenschapper leer je hoe je je kritisch en analytisch ten opzichte van het privaatrecht kunt opstellen.

Na afronding van deze master mag je de titel Master of Laws (LLM) voeren.

study association

Juridische Studentenvereniging Utrecht
www.jsvu.nl

Molengraaff Dispuut
www.molengraaffdispuut.nl

tracks

In het masterprogramma Privaatrecht combineer je je master-major met een master-minor buiten het Privaatrecht of één van de volgende vier privaatrechtelijke specialisaties:

* Aansprakelijkheidsrecht
* Commercieel vermogensrecht
* Familierecht
* Intellectueel eigendomsrecht

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type LL.M (Master of the Laws)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60