Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Sportbeleid en sportmanagement

Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

Sportbeleid en sportmanagement besteedt aandacht aan ontwikkelen en uitvoeren van beleid, het begeleiden en managen van organisaties zoals bonden, verenigingen, gemeentes, koepelorganisaties.


In Sportbeleid en sportmanagement richten we ons op de maatschappelijke opdracht van organisaties die zich bezighouden met het organiseren, managen en besturen van sport- en bewegingsactiviteiten, het regisseren, innoveren en uitvoeren van sportbeleid, of het onderzoeken en adviseren van sport(organisaties). Je verwerft academische en professionele vaardigheden waarmee je in staat bent om een functie te vervullen in beleid, management, onderzoek of advies van een organisatie die zich bezighoudt met sport.

Het masterprogramma heeft een duaal karakter. Dat wil zeggen dat je, naast je opleiding, ook in een sport- of sportgerelateerde organisatie werkt. Het inbrengen van ervaringen uit de beroepspraktijk vormt een essentieel onderdeel van het studieprogramma.

characteristics

Combinatie bestuurskunde en organisatiewetenschap

Studie en stage: praktijkgericht

Kleinschalig onderwijs

curriculum

Het duale programma duurt twee jaar en bestaat uit verschillende cursussen zoals bijvoorbeeld 'Publieke waarden en organiseren in sport', Management van diversiteit in sport' en 'Sportontwikkeling en beleidsconsequenties'. Parallel aan de inhoudelijke cursussen loop je gedurende de opleiding 16-20 uur stage bij een sport gerelateerde organisatie. Daaraan is ook een persoonlijk leertraject gekoppeld.
Je sluit je master af met een scriptie en een onderzoek binnen een sportgerelateerde organisatie.

job perspective

Je ontwikkelt de academische kennis en sociale vaardigheden voor functies op het gebied van beleid, management, bestuur, onderzoek of advies in de dagelijkse praktijk van sportgerelateerde organisaties. Je kunt bij gemeentes, bonden, koepelorganisaties of andere (ondersteunings)sportorganisaties en adviesbureaus terecht komen in functies als: beleidsmedewerker, projectcoördinator, verenigingsmanager maar je kunt ook aan de slag als wetenschapper bij een onderzoeksbureau of universiteit.

Niveau WO
Vorm Duaal
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60