Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Strategisch human resource management

Universiteit Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

In Strategisch Human Resource Management kijken we naar het managen van arbeid en personeel, het belang van de organisatie (goede prestaties) en medewerkers (bijvoorbeeld tevredenheid en motivatie).


In dit masterprogramma maak je studie van concrete onderdelen van HR beleid, zoals werving en selectie, opleiding en ontwikkeling, beoordeling en beloning. Daarnaast neem je kennis van theorie en onderzoek op dit gebied en pas je deze kennis toe in de analyse van beleidsvragen waar organisaties in hun omgeving mee te maken hebben.
Op het gebied van arbeid en personeel hebben organisaties bijvoorbeeld te maken met overheidsregels. Met zowel nationaal als EU-beleid op economisch en sociaal gebied zullen organisaties in de publieke en private sector rekening moeten houden, ook in hun personeelsbeleid. Daarnaast hebben zij te maken met andere ontwikkelingen zoals maatschappelijke diversiteit, individualisering, internationalisering, ontgroening en vergrijzing. Deze confronteren organisaties met de noodzaak om te werken aan duurzame inzetbaarheid, management van diversiteit en leeftijdsbewust personeelsbeleid. Opereren in een veranderende omgeving heeft veel organisaties aangezet tot interne veranderingen in hun structuren en functioneren.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 10512 / jaar
2018 Full-time Internationaal € 15575 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

characteristics

strategische HRM vraagstukken met publieke dimensies

actuele casussen en ontwikkeling van competenties voor de praktijk

kleinschalig onderwijs

curriculum

Je volgt cursussen als 'Strategisch human resource management', 'HRM en personeel' en 'De publieke dimensie van SHRM'. Daarnaast volg je cursussen academische en professionele vaardigheden.
Afsluitend doe je een masterproject, bestaande uit een combinatie van praktijk- en literatuuronderzoek. Je kiest zelf het onderwerp binnen het brede gebied van SHRM.

job perspective

Door de competentiegerichte didactiek bereidt het masterprogramma Strategisch human resource management je voor op de beroepspraktijk. Voor de beroepspraktijk van afgestudeerden kun je denken aan: HR-adviseur (in dienst van de organisatie of in dienst van een advies/consultancy-bureau), beleidsmedewerker (in de stafafdelingen van grote organisaties), manager (met een HR-beleidsverantwoordelijkheid) of onderzoeker (bij branche-organisaties of instellingen die onderzoek in opdracht doen).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60