Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Actuarial Science and Mathematical Finance deeltijd

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Het programma richt zich op professionals, die hun kennis willen verdiepen op het gebied van wiskundige en financiële analyses van complexe issues in met name de verzekerings- en pensioenbranche.


Doel van de opleiding is te garanderen dat de professionele actuaris beschikt over alle benodigde academische kwalificaties.
De eindtermen van de opleiding dekken dan ook alle verschillende taakgebieden af waarop actuarissen actief zijn.

Vanaf september 2016 is de MSc Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd te combineren met de Postmaster Actuarial Practice Cycle in een 2-jarig traject.

Naast de theorie betrekken we ook de praktijk bij het verwerven van vaardigheden. De MSc-opleiding sluit men af met een masterscriptie over een onderwerp in de actuariële wetenschap.

1st year

Binnen de AEMAS zijn er twee inschrijvingsvormen. Je volgt óf het traject naar het AEMAS Certificaat: AEMAS Contracttraject óf het traject naar een MSc-diploma: MSc Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd. Beide trajecten geven toegang tot de opleiding Actuarial Practice Cycle (APC).

characteristics

* Heb je zowel de MSc-opleiding als de Actuarial Practice Cycle (APC) afgerond, dan voldoe je aan alle opleidingseisen voor de titel Actuaris AG.
* Combinatie MSc en APC in 2-jarig traject (1 middag en avond in de week);
* Modulaire inschrijving: je betaalt alleen voor de vakken die je volgt.
* Het masterprogramma is geaccrediteerd door de NVAO, de Amsterdam Business School is geaccrediteerd door EQUIS en de Universiteit van Amsterdam staat garant voor de academische kwaliteit.

objectives

AEMAS-Contracttraject of MSc-traject
Afhankelijk van je vrijstellingen volg je het Contracttraject naar het AEMAS Certificaat óf het traject naar het NVAO geaccrediteerde diploma Master of Science in Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd. De focus ligt hierbij op theoretische onderbouwing van en praktische ervaring met methoden en technieken op het gebied van levensverzekering, schadeverzekering, pensioenen en beleggingen. Beide trajecten geven toelating tot de Postmaster Actuarial Practice Cycle (APC).

Pre-master Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd
Als je niet direct tot de MSc Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd wordt toegelaten, dan volg je eerst pre-mastervakken (maximaal 42 EC). De samenstelling van de pre-master is afhankelijk van de opleidingen die je eerder hebt afgerond.

Hoe lang de volledige opleiding duurt, hangt af van je vooropleiding, maar ook van je eigen planning.
Voor beide trajecten geldt dat deze studeerbaar zijn in een 3-jarig curriculum, waarbij je mastervakken combineert met de APC.

tuition fee

Onderdeel
* 6 EC vak (premaster of master, 8 weken) €1.200,-
* 3 EC vak (master, 4 weken): €600,-
* Master's Thesis (6 maanden): €3.250,-

Algemeen
* Het cursusgeld is vrijgesteld van BTW.
* Alle genoemde bedragen zijn exclusief boeken en/of syllabi. Ook catering is niet inbegrepen.
* Er zijn geen extra kosten voor tentamens.
* Je betaalt per studiejaar alleen voor de vakken die je in dat jaar volgt. Voor vrijstellingen betaal je uiteraard niets.
* Indien je in Nederland belastingplichtig

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60