Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Arabische taal en cultuur

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Deze studie leidt je op tot arabist en Midden-Oostendeskundige, met focus op de moderne tijd. Met je kennis van het Arabisch krijg je toegang tot de culturen en samenlevingen in het Midden-Oosten.


De Amsterdamse opleiding Arabisch is de enige opleiding in Nederland die zich volledig richt op de moderne Arabische wereld en het hedendaagse Midden-Oosten. De opleiding omvat een sterke taalvaardigheidscomponent, die je kunt doortrekken tot in het derde jaar. Het is ook mogelijk om je breder te ontwikkelen tot Midden-Oostendeskundige, waarbij je een meer interdisciplinaire invulling aan je studie geeft.
Bij de opleiding Arabisch aan de Universiteit van Amsterdam profiteer je optimaal van alle expertise die de UvA in huis heeft; er meer dan vijftig onderzoekers en docenten die zich met het Midden-Oosten bezighouden. Van deze expertise kun je ook goed gebruik maken in je keuzeruimte. De opleiding voorziet in een studieverblijf in Caïro en biedt goede stagemogelijkheden. Na deze bachelor kun je je studie vervolgen met een masteropleiding; het meest geschikt is de master Midden-Oostenstudies.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek


Kosten
2018 Full-time Institutioneel € 7500 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar
2019 Full-time Institutioneel € 7600 / jaar
2019 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2078 / jaar

job perspective

Het is niet eenvoudig om de volledige spanwijdte van de mogelijke arbeidsrichtingen recht te doen, maar voor een algemene indicatie kun je denken aan de volgende gebieden:
* de landelijke overheid, in het bijzonder de ministeries van Buitenlandse Zaken, Veiligheid en Justitie, Defensie.
* media, niet alleen landelijke kranten en televisie, maar ook gespecialiseerde mediakanalen.
* internationaal bedrijfsleven op het gebied van energie, levensmiddelen, landbouwtechniek, etc.
* Europese overheid, toerisme, dienstverlening, tolk- en vertaalbureaus en het taalonderwijs.

study abroad

Om je de Arabische taal en cultuur nog meer eigen te maken, wordt het sterk aanbevolen om in het tweede semester van het tweede jaar aan het Nederlands-Vlaams Instituut te Caïro te studeren.

study association

De Midden-Oostenstudievereniging Asafier is verbonden aan de capaciteitsgroep Arabisch, maar ook studenten die zich via een andere studie met het Midden-Oosten bezighouden kunnen lid worden. Asafier werkt samen met de Nederlands-Arabische Kring (NAK) en houdt leden op de hoogte van allerlei activiteiten op het gebied van het Midden-Oosten. Asafier organiseert filmdagen, dansavonden, poëzieavonden, lezingen, debatten en een maandelijkse borrel.

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 180